Caută
Close this search box.

Mircea Diaconu susţine că Bruxelles vrea să şteargă identitatea creştină a Europei

mircea diaconu

Sputnik Moldova, site de propagandă în limba română al Kremlinului, a promovat intens declaraţiile europarlamentarului Mircea Diaconu în care acesta acuză că Bruxelles-ul vrea să şteargă indentitatea creştină a Europei. Această temă este folosită intens de Kremlin pentru a sabota unitatea UE.

Sputnik reia declaraţiile lui Mircea Diaconu la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea, susţinând că „mărturia europarlamentarului duce clar la ideea unui adevărat complot împotriva identităţii creştine a Europei – şi, implicit, a naţiunilor bătrânului continent!”.

Iată declaraţiile lui Mircea Diaconu:

Am făcut acum patru ani un raport despre Patrimoniul Cultural European şi, la un moment dat, era vorba despre Patrimoniul Cultural Creştin – aşa am scris materialul. Când am ajuns în discuţii cu celelalte grupuri politice, părea că sunt nebun. Se uitau toţi, se închinau, ziceau: nu eşti întreg la cap, cum scrii aşa ceva? Nu puteam să pricep o vreme. Cum creştin? Exclus! Nu e voie să spui asta!

La nivel politic, decizional, instituţional, în UE, e o ruşine să recunoşti că Europa e un spaţiu creştin
Vin nişte oameni cu bărcile peste Mediterană – unii mor, unii trec. Când trec, au toate aceste valori, religiile lor, credinţa lor, valorile lor, într-un spaţiu european care-şi distruge sistematic propriile valori. E atât de grav cât nu ne putem imagina

Asta e o realitate profundă pentru ceea ce înseamnă spaţiul european, pentru că vin alte religii şi-şi impun credinţele şi noi nu răspundem cu acelaşi lucru. Trebuie să fie limpede că vin într-un spaţiu care are anumită credinţă, un mod de viaţă

„Considerăm că această declaraţie de la ”Sinteza Zilei” este una dintre cel mai importante care s-au făcut despre adevărata stare de la Bruxelles – şi nu pentru critica adusă UE, ci pentru pericolul pe care-l reprezintă mentalitatea celor ce condus acolo”, scrie Sputnik cu satisfacţie.

Articolul a fost vizualizat de peste 30.000 de cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri