Împăratul japonez Naruhito s-a angajat să-și îndeplinească rolul de „simbol al statului și al unității”, în prima sa adresă publică de la preluarea tronului, potrivit BBC.

Monarhul în vârstă de 59 de ani, a vorbit în timp ce și-a început oficial domnia miercuri într-o ceremonie simbolică la Palatul Imperial. Naruhito îl succede pe tatăl său, Akihito de 85 de ani, care a abdicat citând vârsta și sănătatea. El este primul împărat japonez care abdică în ultimii 200 de ani.  Akihito, care acum va fi cunoscut sub numele de Emperor Emeritus, s-a făcut îndrăgit de mulți japonezi în timpul domniei sale prin interacțiunile sale cu cei care suferă de boli și dezastre.

În discursul său, împăratul Naruhito a adus un omagiu tatălui său, în timp ce a promis să manifeste același devotament poporului său. „[Akihito] a arătat o compasiune profundă prin propria sa purtare”, a spus el. „Jur că voi reflecta profund asupra cursului urmat de Emperor Emeritus … și îmi voi îndeplini responsabilitatea ca simbol al statului și al unității poporului japonez”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =