Caută
Close this search box.

O fabrică din Timiş s-a închis după ce angajaţii au furat matriţe de Lamborghini

lamborghini

O fabrică de componente auto din Timiş s-a închis în anul 2018, iar angajaţii au dat compania în judecată pentru că au primit câte trei salarii compensatorii, în loc de şase, aşa cum prevedea contractul colectiv de muncă.

În timpul procesului, avocaţii companiei au susţinut că fabrica a fost închisă pe motiv că matriţe în valoare de 200.000 de euro au fost furate de mai mulţi angajaţi şi vândute la fier vechi şi din această cauză nu au putut livra la timp şi la calitatea solicitată piesele aşteptate de clienţi.

„După începerea activităţii, pârâta a întâmpinat mai multe categorii de probleme care au făcut ca societatea să nu reuşească să obţină profit şi nici să îşi poată menţine clienţii.

Una dintre principalele cauze ale creşterii costurilor societăţii şi ale punerii societăţii în imposibilitatea de a-şi onora comenzile primite (la termen şi la standardele calitative cerute pe piaţa auto de elită) a fost faptul că mai multe matriţe proprietate a Automobili Lamborghini au fost furate de către angajaţi şi vândute la fier vechi, faptă care a adus un prejudiciu imens societăţii (de peste 200.000 euro), la tensiuni între angajaţii cu competenţe de control şi personalul productiv, dar, mai ales, a condus la reincredintarea comenzilor de către Grupul Volkswagen unei alte societăţi.

Societatea Enec Automotive SRL, creată special pentru executarea acestor contracte, a rămas astfel fără clienţi”, se arată în dosarul din instanţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri