Caută
Close this search box.

O intervenţie militară a Statelor Unite este posibilă în Venezuela

mike pompeo

Secretarul american de stat, Mike Pompeo, a declarat că „o acţiune militară americană este posibilă” în Venezuela, potrivit CNN.

„Dacă acest lucru este necesar, atunci Statele Unite îl vor face”, a spus Pompeo, referindu-se la o posibilă intervenţie militară. „Am prefera o tranziţie paşnică în Venezuela, ca preşedintele Maduro să demisioneze şi să se organizeze noi alegeri”, a mai adăugat el.

Secretarul de stat a explicat însă că o eventuală decizie de a interveni militar în Venezuela îi aparţine exclusiv preşedintelui Donald Trump.

Declaraţiile lui Pompeo vin în contextul în care liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, a făcut miercuri apel la organizarea „celui mai mare protest” din istoria Venezuelei, la o zi după ce a cerut Armatei să ajute la înlăturarea preşedintelui Nicolas Maduro.

Juan Guaido, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolas Maduro în contextul crizei politice, economice şi sociale grave din această ţară. În timp ce Guaido a câştigat susţinerea Statelor Unite şi a majorităţii statelor occidentale, forţele armate au rămas de partea lui Maduro, care este susţinut de Rusia, China şi Cuba.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri