Caută
Close this search box.

Olguţa Vasilescu susţine că Radu Mazăre este folosit politic, ca şi la aducerea lui Nicolae Popa din Jakarta

Olguţa Vasilescu

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguța Vasilescu, afirmă că aducerea lui Radu Mazăre în țară este, de fapt, o acțiune de campanie orchestrată de adversarii partidului condus de Liviu Dragnea, similară cu repatrierea, în 2009, a fugarului Nicolae Popa sau cu ”rețeta din 2016”, când mai mulți social-democrați au fost puși sub acuzare de procurorii anticorupție. ”Din păcate, uite că nu le-a folosit (sic!)”, a spus Vasilescu.

Întrebată ce înseamnă aducerea în țară a lui Radu Mazăre pentru PSD, Olguța Vasilescu a spus că fostul primar al Constanței, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare, este folosit ca armă politică.

”Acum în campanie electorală? Păi, cred că același lucru cu ce a însemnat aducerea domnului Popa, tot în campanie electorală, când Traian Băsescu avea nevoie de un ceva acolo în dezbaterea pe care a avut-o cu Mircea Geoană. Și acel ceva s-a văzut ce a însemnat pentru alegerile prezidențiale. E foarte ciudat că îl aduc exact acum în perioadă de campanie electorală. Cu certitudine n-a vrut nici să evadeze, cu certitudine n-a vrut nici să ceară azil politic, cu certitudine vine în țară, cu certitudine Ministerul Justiției, prin doamna ministru Ana Birchall, a făcut toate demersurile necesare ca să-l aducă pe Radu Mazăre în țară. Mi-aduc aminte de o discuție pe care am avut-o chiar într-o emisiune de televiziune cu domnul Popa, când l-am întrebat, așa mai mult pentru istorie, că nu mai contează absolut deloc ce s-a întâmplat acum ani de zile, ”tu știai ceva despre Mircea Geoană care ar fi putut să conteze dacă te aduceau în țară, să-l compromită?” Și a spus: ”Nici nu-l cunoșteam, n-aveam niciun fel de legătură cu Mircea Geoană”. L-au folosit atunci ca și armă politică, a fost folosit ca și armă electorală. Exact asta cred că se întâmplă acum cu Radu Mazăre”, a spus Olguța Vasilescu.

Chestionată în continuare cine va beneficia concret de aducerea lui Mazăre în țară, purtătorul de cuvânt al PSD a arătat cu degetul spre adversarii politici ai partidului.

”Credeți că PSD-ul? Mie îmi sună a rețeta din 2016. Aduceți-vă aminte când toți oamenii noștri de forță erau fie chemați la DNA, fie plimbați în cătușe, cum eram și eu. La vremea respectivă, primarul Craiovei era încătușat, plimbat pe scările DNA, ținut în arest și așa mai departe. Din păcate, uite că nu le-a folosit. Eu cred că și de data aceasta încearcă aceeași rețetă, dar s-ar putea să nu le iasă ca și data trecută”, a conchis ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri