Ludovic Orban a declarat categoric că la moţiunea simplă pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă „vom avea foarte multe voturi în plus faţă de voturile pe care le au partidele din opoziţie”.

„Nu există nici un fel de ezitare în ce ne priveşte în susţinerea moţiunii şi vom avea nu numai voturile noastre, ci şi voturi externe partidelor din actuala opoziţie”, a declarat la Digi24 preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Liderul PNL a spus că în cazul grupului PSD vor fi purtate negocieri individuale.

El a dat asigurări că la moţiunea de cenzură nu va lipsi nici un parlamentar PNL. În privinţa voturilor necesare, Orban a subliniat că vor fi „foarte multe” voturi în plus faţă de voturile pe care le au partidele din Opoziţie.

„Încă de la anunţarea rezultatelor votului de duminică am cerut demisia Guvernului şi am anunţat că dacă nu îşi prezintă demisia vom apela la moţiunea de cenzură, singura procedură constituţională care ne permite să punem punct acestei guvernări.

Am spus clar şi apăsat că PNL este pregătit în orice moment să îşi asume răspunderea guvernării şi de altfel are şi legitimitatea conferită de faptul că suntem al doilea partid ca pondere.

Dacă Guvernul PSD pică, PNL e al doilea partid ca reprezentare parlamentară şi avem legitimitatea suplimentară că noi am câştigat alegerile pentru PNL şi am fost sprijiniţi de aproape 2,5 milioane de români.

Mesajul românilor e foarte clar şi ferm, cea mai frecventă frază în discuţiile cu oamenii a fost „scăpaţi-ne de ei!”, a declarat Orban.

193 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here