Caută
Close this search box.

Pagube uriașe provocate de furtună. Românii nu au scăpat încă de urgia naturii

O nouă avertizare meteo îi îngrijorează pe oamenii din judeţele lovite marți năpraznic de urgia naturii. După ce bucăţi de gheaţă impresionante, de mărimea unui ou de struț, au distrus totul în cale, problemele parcă nu se mai termină.

În Vişeu, apele au ieşit din matcă şi au inundat drumuri şi zeci de gospodarii. Şi la această oră localnicii îşi evaluează pagubele şi se tem că fenomenele se vor repeta.

Imagini apocaliptice au fost surprinse în localitatea Vişeu, unde oamenii au asistat neputincioşi la urgia care a măturat totul în cale. Abia au reuşit să scape din calea apelor.

În Baia Mare rafalele de vânt au depăşit 100 de km/oră.

Zeci de blocuri au rămas fără acoperişuri, după ce rafalele de vânt au măturat tot în cale la peste 100 de km/oră, locuinţele arată acum ca după bombardament, copaci smulşi cu tot cu rădăcini şi maşini bătute de grindină mare cât pumnul, sunt imaginile apocaliptice ce au îngrozit o lume întreagă.

„Praf a făcut tot, a spart tot. Am asigurare, merg la asigurator minune a făcut, tot, tot o rupt. Am asigurare şi la maşină şi la apratament, să vedem cât o să ne dea”, spune un bărbat.

„Gheaţă foarte multă, vânt foarte puternic, ne-am speriat, dar asta este, ce ne dă Dumnezeu…”, spune o femeie.

Şi la această oră, proprietarii maşinilor distruse de grindină îşi evaluează pagubele.

Meteorologii au emis miercuri, la prânz, un cod galben de vreme rea, valabil până joi dimineaţă, pentru judeţele din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Munteniei, vestul și nordul Olteniei, dar şi al Moldovei. Vor fi ploi cu caracter torenţial, descărcări electrice, grindina şi vijelii.

De altfel, la 24 de ore de la urgia care s-a abătut asupra judeţului Maramureş, autorităţile au făcut şi un prim bilanţ a pagubelor. Aproximativ 100 de copaci au fost smulşi din rădăcini de rafalele puternice de vânt, peste 200 de autovehicule au fost avariate de grindină. În plus, în Vişeu, 30 de gospodarii au fost inundate de apele care au ieşit din matcă.

Cod roşu de tornadă şi vreme extremă a fost ieri şi în Sălaj. Acoperişurile a aproape 100 de locuinţe au fost distruse de bucăţile mari de gheaţă, iar 255 de autovehicule au fost avariate sever.

În plus, o școală a fost afectată de natura dezlănțuită, așa că elevii de acolo nu au mers la cursuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri