Caută
Close this search box.

Papa Francisc a ajuns la București. HARTA pelerini și puncte de acces

Papa Francisc sosește la Bucuresti, pe aeroportul Henri Coandă la 11.15.

Update Aeronava cu care a călătorit Papa Francisc a aterizat la București.

Update Klaus Iohannis a ajuns la aeroport pentru a-l aștepta pe Papa Francisc

Update Potrivit datelor de pe radar, avionul cu care călătorește Papa Francisc a intrata la ora 11.48 pe teritoriul României

Papa Francisc ajunge la București astăzii, urmând să stea în România până duminică, 2 iunie. Călătoria apostolică a lui Papa Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul „Să mergem împreună!”.

Mai multe informatii găsiti AICI despre programul Papei Francisc

Programul lui Papa Francisc la București

  • la ora 11.30 Papa Francisc ajunge la București, pe aeroportul „Henri Coandă”
  • la ora 12.05, va avea loc ceremonia de bun-venit la palatul Cotroceni.
  • la ora 12.20, Suveranul Pontif se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis
  • la ora 12.50, va avea loc o întâlnire cu Viorica Dăncilă, tot la palatul Cotroceni, unde la ora 13.00, va discuta cu autorităţile, societatea civilă şi corpul diplomatic. Aici, papa va ţine un discurs.
  • la ora 15.45, Papa Francisc se va întâlni cu Patriarhul Daniel, la Palatul patriarhal, apoi, la ora 16.15, cu Sinodul permanent şi va ţine un discurs.
  • la ora 17.00, va ajunge la noua Catedrală Naţională, unde va fi spusă rugăciunea „Tatăl nostru”, şi el va transmite un cuvânt de salut.
  • Suveranul Pontif va ajunge la Catedrala Sf. Iosif, la ora 18.10, când va începe Sfânta Liturghie.

În ceea ce priveşte Liturghia pe care Papa o va ține la Bucureşti,  la Catedrala Sfântul Iosif, sunt aşteptaţi cel puţin 20.000 de credincioşi, iar pe străzile din jurul catedralei ar putea fi montate ecrane pe care se va putea urmări slujba oficiată de Suveranul Pontif.

De asemenea, reprezentanţii Bisericii Catolice susţin că Papa Francisc se va deplasa pe străzile din apropierea Catedralei Sfântul Iosif din București cu papa-mobilul.

Pe toate străzile, aşa cum a fost anunţat din urmă cu mai bine de o lună, vor fi amplasate ecrane şi sisteme audio. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti au spus că vor fi amplasate maxim de 7.000 de scaune în tot arealul.

Papa Francisc la București. Ce va mânca și unde va dormi Suveranul Pontif

Potrivit reprezentanţilor Bisericii Catolice din România, pe parcursul celor două nopţi petrecute în România, Papa Francisc va fi cazat la Nunţiatura Apostolică din Bucureşti, acolo unde, în urmă cu 20 de ani, a fost cazat şi Papa Ioan Paul al II-lea.

Mâncărurile preferate ale lui Papa Francisc sunt: risotto cu spanac şi parmezan şi paste cu şuncă şi sparanghel . Acestea vor fi gătite la Mănăstirea catolică Sfânta Agnes de lângă Bucureşti.

Papa Francisc nu are nicio cerinţă specială pentru vizita sa în România. Ţine doar să respecte programul de odihnă. Suveranul Pontif se trezește foarte devreme, tocmai de aceea, în călătoria sa în România, după masa de prânz, a cerut măcar jumătate de oră de odihnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri