Caută
Close this search box.

Papa Francisc se va întâlni și cu Dăncilă. La ultima întrevedere, premierul i s-a adresat cu: ”Sfinţia Voastră, I am very glad for this opportunity”

Papa Francisc se va afla într-o vizită istorică în România, în perioada 31 mai – 2 iunie. În București, Suveranul Pontif se va întâlni cu mai mulți oficiali români, inclusiv cu premierul Viorica Dăncilă.

În mai anul trecut, în cadrul unei întâlniri la Palatulul Apostolic de la Vatican, Dăncilă i s-a adresat Papei cu „Sfinţia Voastră, I am very glad for this opportunity”. Despre gafă s-a aflat dintr-o înregistrare video făcută publică de presa italiană, căci Guvernul român a avut grijă să publice un clip fără sunet.

Conform CV-ului oficial, Viorica Dăncila vorbeşte „bine” limba engleză şi „foarte bine” limba franceză. Papa Francisc vorbeşte foarte bine cinci limbi străine moderne: spaniolă, italiană, franceză, engleză, germană.

Viorica Dăncilă, către Papa Francisc: ”Sfinţia Voastră, I am very glad for this opportunity”

Programul vizitei de vineri, în Capitală:

08:10 Plecarea cu avionul de la Aeroportul din Roma/Fiumicino către București

11:30 Sosirea la Aeroportul Internațional Henri Coanda-Otopeni la București. Primirea oficială la aeroport.

12:05 Ceremonia de bun venit la intrarea în Palatul Cotroceni
12:20 Vizită de curtoazie la președintele Iohannis, la Palatul Cotroceni
12:50 Întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni
13:00 Întâlnire cu autoritățile, cu societatea civilă și cu corpul diplomatic în Sala Unirii din Palatul Cotroceni. Discursul Sfântului Părinte
15:45 Întâlnire privată cu Patriarhul Daniel în Palatul Patriarhal
16:15 Întâlnire cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române în Palatul Patriarhal. Discursul Sfântului Părinte
17:00 Rugăciunea Tatăl nostru în noua Catedrală Ortodoxă. Salutul Sfântului Părinte
18:10 Sfânta Liturghie în Catedrala Catolică Sfântul Iosif. Predica Sfântului Părinte.

 

Un răspuns

  1. Acum, dupa vizita Papei, o sa ne mearga f. bine. O sa curga lapte si miere, mai ales ca Papa a ales de cuviinta sa se intalneasca cu cel mai „destept” om din Romania, proasta natiunii. Monument de inteligenta…de altfel o vorba din batrani spune: cine se aseamana se aduna. Am inteles ca a fost o adevarata revolutie in Bucuresti, vis-a-vis de vizita….restrictinandu-se aproape totul. Eu zic ca poporul asta/bucurestenii trebuiau culcati la pamant, cu mainile la ceafa, ca a venit D-zeu pe pamant, ce dreaq?! Ce imbecilitate, ce slugarnicie, ce decadenta in sec. XXI! Bleah…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri