Caută
Close this search box.

Patru militanţi pro-Maduro au fost arestaţi. Ei ocupaseră Ambasada Venezuelei din Washington

Patru protestatari care sprijineau guvernul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro au fost arestaţi joi în ambasada Venezuelei din Washington, a anunţat Departamentul de Stat, relatează dpa şi AFP.

Poliţiştii au pătruns în ambasadă şi au reţinut patru indivizi care erau ultimii dintr-un grup de susţinători care se aflau la ambasadă de săptămâni de zile, potrivit Code Pink, un grup care îi reprezintă pe protestatari.

Cei patru s-au descris drept „protectori ai ambasadei” care locuiau şi lucrau în ambasadă la invitaţia guvernului venezuelean ales, a scris Code Pink pe site-ul său. Ei au spus că se aflau acolo pentru a păzi ambasada de susţinătorii „de dreapta” ai liderului opoziţiei Juan Guaido.

Ministrul de externe venezuelean Jorge Arreaza a reacţionat la aceste evenimente pe Twitter.

„Reprezentanţa noastră diplomatică de la Washington a fost invadată astăzi în cadrul unei acţiuni a poliţiei fără precedent”, a scris Arreaza. El şi Code Pink susţin că acţiunea a încălcat Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice. Arreaza a adăugat că protestatarii se aflau în ambasadă „cu permisiunea noastră”.

Carlos Vecchio, reprezentantul liderului opoziţiei Juan Guaido, a salutat pe Twitter „eliberarea” ambasadei, „făcută posibil datorită luptei diasporei venezuelene”.

Protestul a început în aprilie cu peste 20 de militanţi în interiorul ambasadei. Edificiul a fost în prealabil părăsit de personalul diplomatic, rechemat la Caracas de preşedintele socialist Nicolas Maduro. Numărul protestatarilor a scăzut gradual.

SUA şi alte circa 50 de ţări l-au recunoscut pe Guaido drept preşedinte al ţării. Liderul opoziţiei s-a autoproclamat preşedinte interimar în ianuarie, încercând să-l înlăture de la putere pe Nicolas Maduro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri