Poliţistii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov au făcut, miercuri, 19 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Brăila, în vederea destructurării a doua grupări infracţionale specializate în contrafacere, evaziune fiscală şi contrabandă. Au fost descoperite două fabrici în care era confecţionată încălţăminte contrafăcută.

”La data de 29 mai a.c., poliţiştii din Ilfov, sprijiniţi de Direcţia Operaţiuni Speciale şi de poliţiştii din  judeţele Brăila şi Prahova, au organizat o acţiune de amploare în scopul destructurării a două grupări infracţionale, la sediul poliţiei fiind aduse 15 persoane pentru audieri”, a anunţat, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Astfel, prima grupare specializată în producerea şi comercializarea de produse  contrafăcute se afla în atenţia poliţistilor ilfoveni din luna mai, iar  în urma a şase perchezitii  desfăşurate în Bucuresti şi în judeţul Ilfov, au  au fost descoperite două fabrici clandestine în comuna Jilava, în care  era confecţionată  încalţăminte contrafăcută sub diverse mărci cunoscute.

Totodată, la cele două locaţii au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării importante cantităţi de încălţăminte.

Poliţiştii continuă documentarea activităţii infracţionale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  de  contrafacere şi evaziune fiscală.

Cea de a doua grupare destructurată de politistii din Ilfov, ar fi comercializat ţigări de contrabandă.

”Pentru probarea întregii activităţi  infractionale, poliţiştii au desfăşurat 13 percheziţii în Bucuresti dar şi în judeţele Ilfov si Brăila, unde au descoperit cantităţi importante de ţigarete, articole pirotehnice, peste 440.000 de lei precum şi arme albe”, a mai prcizat IGPR.

Poliţiştii din Ilfov  continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi de nerespectare regimului armelor şi muniţiilor.

Prejudiciul precum şi numărul bunurilor şi a sumelor de bani descoperite şi ridicate în vederea confiscării de la locaţiile perchezionate, urmează să fie stabilite în cursul zilei de miercuri.

151 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here