Caută
Close this search box.

Persoanele luate ostatice la Toulouse au fost eliberate, dar atacatorul nu s-a predat

toulouse

Toate cele patru femei care au fost luate ostatice marţi de un bărbat înarmat, în oraşul Toulouse din sud-vestul Franţei, au fost eliberate în cursul serii, fără să sufere vătămări, potrivit unor surse oficiale citate de dpa.

„Ne bucurăm că cele patru femei luate ostatice au fost eliberate şi că sunt sănătoase şi în siguranţă după îndelungi negocieri”, a declarat prefectul departamentului Haute-Garonne, Etienne Guyot, conform Xinhua.

Prima femeie a fost eliberată în jurul orei locale 20:00 (18:00 GMT), iar restul puţin după ora 21:00.

Incidentul, care a început în jurul orei locale 16:30 (14:30 GMT) nu s-a încheiat, atacatorul aflându-se în continuare baricadat în magazinul din suburbia Blagnac a oraşului Toulouse, care vinde ziare şi ţigări .”Negocierile continuă pentru a obţine, dacă este posibil, predarea sa, sau dacă nu, cele mai bune condiţii posibile pentru arestarea” sa, a declarat procurorul Dominique Alzeari.

O unitate de elită a poliţiei franceze se află la faţa locului, întreaga zonă fiind blocată.

Bărbatul înarmat, care poartă o cască de motocicletă, a sunat el însuşi la poliţie şi a cerut să vorbească cu un mediator al forţelor de elită naţionale RAID, potrivit informaţiilor difuzate de postul de televiziune francez BFMTV.

Se crede că luarea de ostatici s-a produs după ce planul de a jefui magazinul a dat greş, potrivit ziarului local La Depeche du Midi, care mai scrie că atacatorul este un tânăr de 17 ani. Conform altor informaţii apărute în presa franceză, acţiunea acestuia nu a fost motivată de intenţii teroriste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri