Caută
Close this search box.

Peter Eckstein Kovacs spune că nu a vorbit cu Orban, Cioloş sau Băsescu despre nominalizarea sa ca Avocat al Poporului

peter eckstein kovacs

Peter Eckstein Kovacs spune că oameni din societatea civilă i-au propus să fie Avocat al Poporului și că el nu a avut nicio discuție nici cu Ludovic Orban, nici cu Dacian Cioloș, nici cu Traian Băsescu despre nominalizarea sa.

„Nu se ştie treaba asta (dacă voi fi numit, n.r.). Trebuie să ştiţi că nu prea mint. Eu am vorbit cu câţiva oameni din societatea civilă şi mi-au spus: «Nu vrei, Petrică, să fii Avocatul Poporului?» Şi am zis că nu prea vreau, dar dacă aveţi încredere în mine şi mă ajutaţi, atunci eu nu m-am ferit niciodată de provocări, aşa că am acceptat”, a relatat Peter Eckstein Kovacs.

El a spus că nu a avut nicio discuție cu vreunul dintre liderii partidelor de opoziție.

„Eu n-am convenit nici cu Viktor Orban, nici cu Ludovic Orban, nici cu Dacian şi nici cu domnul preşedinte Băsescu. Aşa s-a nimerit ca cei care m-au propus sau mă ştiu au făcut nişte bune oficii, eu nici măcar nu am vorbit la telefon cu ei”, a povestit Eckstein Kovacs.

El a precizat că nu este membru de partid: „În momentul de față, nu sunt membru de partid, așa că eu sunt așa, independent de felul meu”.

„Candidatura mea are ceva noimă. Avocatul poporului se alege de cele două camere ale Parlamentului. Se va vedea cine are majoritatea și cine n-are majoritatea și va fi un test cam pentru toate partidele”, a mai spus Peter Eckstein Kovacs.

Peter Eckstein Kovacs este propunerea USR, susținută și de PNL și UDMR pentru Avocatul Poporului, în condițiile în care mandatul lui Victor Ciorbea a expirat la 6 mai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri