Caută
Close this search box.

PMP cere prelungirea programului de vot în diasporă

castellon-vot-diaspora

PMP a transmis, duminică, adrese Biroului Electoral Central și Ministerului Afacerilor Externe în care solicită prelungirea programului secțiilor de votare din străinătate. 

La ora transmiterii acestei știri, cozi uroașe s-au format la secțiile de votare din diaspora, intregistrându-se incidente la Castellon șiStuttgart.

„Având în vedere ultimele evoluții la secțiile de vot din străinătate, unde numărul cetățenilor care așteaptă să voteze este foarte mare, solicităm de urgență să emiteți o hotărâre prin care să prelungiți programul de votare până când toți cetățenii cu drept de vot și acte valabile , care sunt prezenți în incinta misiunilor diplomatice sau în fața secțiilor de votare înființate peste hotare își vor exercita dreptul de vot”, se arată în cererea semnată de președintele PMP, Eugen Tomac.

Ministerul Afacerilor Externe a deschis 441 de secţii în afara ţării și a susținut că este un număr record, în comparaţie cu alegerile anterioare pentru Parlamentul European, din 2014 și 2009, când au fost deschise 190 de secţii. Cele mai multe secții de votare sunt organizate în Italia – 76, dintre care 5 la Roma, în Spania – 50, în Republica Moldova -36, în SUA – 31, în Marea Britanie – 29, în Germania – 25, în Franța – 17, în Austria – 9, în Belgia – 8. În Israel, românii din străinătate vor putea vota la patru secţii: două la Tel Aviv, una la Ierusalim şi una în Haifa. În Irak, românii din străinătate vor putea vota la ambasadă, în Bagdad, sau la secţia consulară din Erbil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri