Caută
Close this search box.

PNL depune plângere penală împotriva lui Teodor Meleșcanu pentru votul din diaspora

Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat că va formula plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu:

„Este revoltător cum sunt umiliți românii din diaspora”. La majoritatea secțiilor de votare din străinătate, românii stau la coadă pentru a-și exprima opțiunile politice.

„Am luat decizia de a formula plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu și împotriva celor care au fost implicați în organizarea votului în diasporă. Este revoltător, strigător la cer cum sunt umiliți românii, frații noștri din diaspora.

Este revoltător ca după ceea ce s-a întâmplat în 2014, Guvernul și Ministerul de Externe au premediatat să împiedice exercitarea dreptului de vot al românilor din diasporă”, transmite PNL într-un comunicat de presă.

„Toată lumea știa că există o intenție de prezență la vot masivă în toate țările în care sunt români plecați la muncă în străinătate, în care sunt comunități de români. Ministerul de Externe a refuzat, practic, orice solicitare de creștere a numărului de secții de votare.

Chiar și în condițiile în care s-a mărit puțin numărul de secții, nu a existat niciun fel de preocupare pentru a fluidiza derularea procedurii de vot. Numărul de cabine de vot a fost menținut în mod deliberat foarte mic, astfel încât să se reducă la maximum numărul cetățenilor români din diasporă care pot să își exercite votul”, precizează sursa citată.

„Cozile din aproape toate orașele importante europene în care există secții de vot, arată cum Guvernul își bate joc de cetățenii săi, arată cum este împiedicat exercitarea dreptului de vot, un drept fundamental al românilor la alegerile europarlamentare și la referendumul convocat de președintele României”, arată PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri