Caută
Close this search box.

Premierul Dăncilă, întrevedere privată cu Papa Francisc: Tema, nevoia de unitate în Europa

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut vineri o întrevedere privată cu Papa Francisc, aflat într-o vizită de stat şi o călătorie apostolică în România, în cadrul căreia a evocat nevoia de unitate şi solidaritate resimţită în prezent la nivelul continentului european.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, şeful Executivului a mulţumit Sanctităţii Sale pentru atenţia generoasă pe care o acordă relaţiilor cu România şi a menţionat întrevederea avută cu ocazia vizitei la Vatican, din luna mai a anului trecut.

Premierul şi-a exprimat bucuria pentru călătoria apostolică în România a Sfântului Părinte, aşteptat cu multă căldură şi speranţă de poporul român, şi a subliniat semnificaţia deosebită a vizitei Sanctităţii Sale în contextul exercitării de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, împlinirea a 30 de ani de la căderea comunismului şi a 20 de ani de la vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea la Bucureşti.

„În cadrul discuţiilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a evocat nevoia de unitate şi solidaritate resimţită în prezent la nivelul continentului european, arătând că Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a acţionat pentru a răspunde acestei necesităţi şi pentru consolidarea proiectului european şi întărirea coeziunii între statele membre. De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a subliniat atenţia pe care România o acordă libertăţii religioase şi a menţionat, în acest sens, conferinţa internaţională, organizată la începutul lunii iunie de Guvernul român, consacrată analizării modalităţilor de sprijinire a dialogului ecumenic şi cu organizaţiile religioase, inclusă în programul Preşedinţiei române a Consiliului”, se arată în comunicat.

Nu în ultimul rând, conform sursei citate, a fost discutat subiectul migraţiei, fenomen care preocupă Sfântul Scaun şi pentru care Uniunea Europeană şi statele membre trebuie să găsească răspunsurile cele mai adecvate.

În cursul zilei de vineri, prim-ministrul Viorica Dăncilă va participa la ceremonia de la Catedrala Mântuirii Neamului (Catedrala Naţională), precum şi la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala catolică „Sfântul Iosif”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri