Ca și cum ar avea acest drept și ar fi (culmea) cea mai în măsură să dea verdicte, presa din Ungaria (mai exact o anume publicație) a lansat un atac extrem de dur la adresa Laurei Codruța Kovesi, pe care … nu o consideră varianta ideală pentru preluarea funcției de procuror șef al Parchetului European. Publicația „Magyar Nemzet” reamintește că românca provine din cea mai coruptă țară din UE. Evident, Ungaria e curată ca fecioara Maria.

Ministrul român de justiţie Tudorel Toader o acuzase încă în 2018 pe Laura Codruţa Kövesi şi instituţia pe care o conducea, DNA, că îşi îndeplineşte îndatoririle depăşindu-şi cu mult atribuţiile şi nu respectă sfera de influenţă a Parlamentului. La vremea respectivă ministrul de justiţie a trimis reprezentanţilor media un raport de 36 de pagini care prezenta în detaliu excesele şi ilegalităţile comise de instituţia condusă de Kövesi. Toader a cerut preşedintelui să o revoce din funcţie pe procurorul şef al DNA” , relatează jurnaliștii ungari.

Despre Kovesi s-a văzut încă din perioada activităţii sale ca procuror că, asemenea instituţiilor UE, îşi îndeplinea atribuţiile în interesul îndeplinirii obiectivelor celui mai important comitent, trecând şi peste regulile juridice în vigoare şi regulile fundamentale ale democraţiei.

Sub direcţia lui Kovesi, DNA a colaborat ilegal cu renumitul serviciu secret comunist succesor al Securităţii, Serviciul Român de Informaţii. Ocolind Comisia parlamentară de control al serviciilor secrete, DNA a intrat ilegal în posesia interceptărilor SRI despre politicieni, de care s-a folosit ulterior la procesele din tribunale, tot în mod ilegal. În opinia preşedintelui comisiei parlamentare respective, SRI a abuzat de posibilităţile oferite de legea securităţii naţionale, respectiv de posibilitatea unor urmăriri şi interceptări. Între anii 2005-2016 au fost audiate şase milioane de persoane” , mai notează publicația maghiară. (foto Hungarian Free Press)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =