Caută
Close this search box.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, propune alegeri parlamentare anticipate

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a propus organizarea de alegeri parlamentare anticipate, în contextul în care Parlamentul de la Caracas este condus de opoziţie, potrivit Reuters.

Opoziţia, condusă de Juan Guaido, a câştigat alegerile parlamentare din 2015, iar propunerea lui Maduro de organizare a unui nou scrutin legislativ este văzută de către analişti ca fiind o încercare a acestuia de a reduce influenţa lui Juan Guaido şi de a recâştiga controlul asupra Parlamentului Venezuelei.

În cazul în care nu ar avea loc alegeri anticipate, următorul scrutin pentru desemnarea membrilor Legislativului de la Caracas ar urma să aibă loc la finalul anului 2020.

Venezuela se află într-o criză politică din luna ianuarie, când Juan Guaido s-a proclamat preşedinte interimar, într-o încercare de a-l îndepărta de la putere pe preşedintele Nicolas Maduro. Statele Unite şi mai multe ţări europene l-au recunoscut pe Guaido ca preşedinte interimar, dar Maduro continuă să menţină controlul, cu ajutorul unor aliaţi precum Rusia şi China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri