Caută
Close this search box.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, afirmă că PSD se află într-o derivă morală

mihai chirica

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a declarat că rezultatul alegerilor din 26 mai, dar şi faptul că liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la efectuarea unei pedepse cu închisoarea arată că partidul se află într-o derivă nu doar politică, ci şi morală.

„PSD se află într-o derivă morală, o derivă care s-a nuanţat odată cu apusul epocii Năstase, o derivă care s-a accentuat odată cu succesorii acestuia. Niciunul dintre cei care au condus acest partid de-a lungul ultimei perioade nu poate fi încărcat cu o cunună de lauri pentru că fundamentul unei politici europene a fost pierdut pe drum pentru interese personale, ceea ce a făcut să umple puşcăriile din cauza actelor de corupţie, ceea ce a făcut să stârnească oprobiul public. Mă surprinde un pic răutatea cu care cei din partid care l-au linguşit (pe Liviu Dragnea – n.red.), i-au activat stimulii pentru a face lucrurile rele pe care le-a făcut în această ţară, iar acum se dezic şi devin chiar insultători. Nu, acum este prea târziu. Deja suferinţa a fost pusă în sufletul poporului român. Trebuiau să o facă atunci când lucrurile au derapat, când fiecare s-a ascuns în propria carapace şi linişte binefăcătoare a propriei persoane sau a unui grup”, a declarat Mihai Chirica.

În opinia primarului Iaşului, plecarea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului nu este decât picătura sau vârful icebergului, pentru că, susţine acesta, „răutatea este dedesubt”.

„Acolo sunt cei mulţi şi răi care l-au susţinut în vârful icebergului şi care gândesc perfect ca el. Acolo trebuie acţionat dacă se mai doreşte să se facă ceva din acest partid. În rest, nu poate fi decât un sfârşit prognozabil al acestui partid. Alegerile prezidenţiale sunt pierdute în proporţie de 100,1% iar posibilitatea de redresare în actul de guvernare este nulă. (…) Luptele în interiorul partidului se duc de multă vreme. În spatele unor zâmbete largi şi pline de dragoste de fiecare dată a zăcut un mic diavol al celor care au dorit să conducă acest partid. Se şi vede deja. Eu în rândul celor care au stat la dreapta lui Dragnea nu văd pe nimeni. Dacă aveau capacitatea de a conduce acest partid, nu l-ar fi lăsat pe Dragnea să o facă. Dacă nu au ştiut să organizeze acest partid altfel încât Dragnea să nu fi ajuns să facă ceea ce a făcut, înseamnă că niciunul dintre cei de acolo nu îşi merită statutul de viitor conducător al PSD. Bineînţeles, dacă i-ar fi dorit binele”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Primarul Iaşului a răspuns că era de aşteptat ca decizia magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să fie de a-l condamna definitiv pe liderul PSD la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„Având în vedere fandarea pe care Înalta Curte a făcut-o săptămâna trecută, amânând pronunţarea pentru ziua de luni, era cât se poate de previzibilă o astfel de sentinţă, desigur, într-un context care putea fi rezolvat mai devreme. Probabil că acest sfârşit, care este oarecum previzibil, dacă era mai devreme, probabil că România era în altă parte decât se află în acest moment. (…) Am asistat timp de trei ani de zile la o mascaradă de guvernare în interes personal, ceea ce a făcut să denatureze actul de guvernare pe care partidul l-a propus şi promis în acelaşi timp în 2016. O societate care s-a divizat foarte mult şi a scos la iveală tot ce avea mai urât, din păcate. Pentru mine nu este nici măcar un motiv de bucurie. Este o mare tristeţe că a trebuit să fiu contemporan cu aceste momente şi cu aceşti oameni. Preferam să mă nasc în altă epocă şi să nu fi dat de ei, dar asta este. Ca orice lucru care nu te doboară trebuie să ne întărească pe toţi, trebuie să ne recăpătăm energia şi frumuseţea care a dominat de-a lungul istoriei poporul român şi să începem să reclădim această ţară”, a concluzionat primarul Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri