Caută
Close this search box.

Primarul New York-ului a intrat în cursa electorală pentru Casa Albă. Ce șanse are acesta împotriva „șarlatanului” Trump?

Primarul de New York, Bill de Blasio, s-a alăturat joi în cursa aglomerată pentru Casa Albă sfidând mass-media ostilă și respingând sondajele considerându-se drept cea mai bună șansă a democraților de a-l elimina pe „șarlatanul” Donald Trump în 2020, relatează AFP.

Cel de-al 23-lea oponent democrat a lui Trump, de Blasio, a început cu un atac frontal asupra președintelui republican, numindu-l „șarlatan” pentru că susține că este pe partea americanilor care muncesc. „Donald Trump trebuie oprit”, a declarat el într-un videoclip care anunță candidatura sa. „Știu cum să-l iau”. De Blasio a dublat miza la o conferință de presă. „El este un șarlatan, iar noi, cei din New York, recunoaștem un șarlatan când vedem unul”, a spus el, adăugând: „vom merge direct la el”. Campania „se referă la punerea oamenilor muncii pe primul loc”, a spus primarul, subliniind înregistrarea sa în cel mai populat și mai diversificat oraș din America.

Trump a răspuns la anunț printr-un tweet pe un film aparent înregistrat pe Air Force One, în care a spus că o victorie a lui de Blasio nu se va întâmpla niciodată. „Îi urez noroc, dar într-adevăr ar fi mai bine dacă te-ai întoarce la New York și ți-ai face treaba pentru cât timp ți-a mai rămas”. Trump, care își vizitează orașul său natal New York pentru prima dată în câteva luni, l-a catalogat pe de Blasio drept „cel mai prost primar din SUA”. „El este o glumă, dar dacă vă plac taxele ridicate și crimele, el este omul dvs. NYC îl urăște!”, a scris el pe Twitter.

De Blasio explorase o posibilă candidatură de luni de zile, călătorind spre statele de votare precoce Iowa și Carolina de Sud, în care a spus că se va întoarce în viitorul apropiat.

Campania sa până în prezent a fost întâmpinată cu o derâdere, iar sondajele au oferit fostului vicepreședinte Joe Biden locul în fruntea concurenților democrați, urmat de senatorul liberal Bernie Sanders. Demonstrația democratică pentru de Blasio a fost extrem de umilitoare la domiciliu. Un procent de 76% din alegătorii din New York City au declarat că de Blasio nu ar trebui să intre în cursa pentru 2020, potrivit unui sondaj realizat de Universitatea Quinnipiac luna trecută. Documentele locale l-au batjocorit pentru o lipsă de carismă, iar prima pagină de joi a tabloidului „New York Post” a fost deosebit de usturătoare: un montaj foto a unui grup de oameni râzând isteric deasupra titlului „De Blasio candidează pentru președinte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri