Caută
Close this search box.

Probleme tot mai mari pentru Huawei. Ce se va întâmpla cu Samsung, rivalul său?

Samsung Electronics a urcat marți mai mult de patru procente în urma problemelor majore ale rivalului său Huawei, inclusiv decizia Google de a întrerupe relațiile cu producătorul chinez de telefonie mobilă, relatează AFP.

Gigantul american de internet Google, al cărui sistem de operare mobil Android dă puterea majorității smartphone-urilor din lume, a declarat săptămâna aceasta că își reduce legăturile cu Huawei pentru a se conforma unui ordin executiv emis de președintele Donald Trump. Această mișcare ar putea avea implicații dramatice pentru utilizatorii de smartphone-uri Huawei, deoarece firma nu va mai avea acces la serviciile de proprietate ale Google – care includ aplicațiile Gmail și Google Maps.

Investitorii au pariat că de pierderile Huawei ar putea beneficia Samsung, cel mai mare producător de smartphoneuri din lume, care se confruntă cu o concurență sporită din partea rivalului său chinez, acțiunile sale ridicându-se cu 4,3% în tranzacțiile de după-amiază din Seul.

Analiștii declară că interdicția SUA va afecta capacitatea companiei Huawei de a vinde telefoane în afara Chinei, oferind Samsung șansa de a-și consolida poziția în topul pieței mondiale. „Dacă sunteți în Europa sau China și nu ați putea folosi harta Google sau orice servicii Android cu un smartphone Huawei, ați mai cumpăra unul?”, MS Hwang, analist la Samsung Securities, a declarat pentru Bloomberg News că: „Nu ați cumpărat un smartphone Samsung?”

Samsung a reprezentat 23,1% din vânzările smartphone-urilor globale în primul trimestru al acestui an, potrivit industriei tracker-ului International Data Corporation, în timp ce Huawei avea 19,0%.

Săptămâna trecută, Trump a declarat o „urgență națională”, împuternicind-o să înscrie pe lista companiilor neglijate considerate „un risc inacceptabil pentru securitatea națională a Statelor Unite” – analiștii spun că aceasta viza în mod clar compania Huawei. Departamentul de Comerț al SUA a anunțat interzicerea vânzării sau transferului de tehnologii americane către Huawei de către companiile americane, cu o amânare de 90 de zile, permițând licențe temporare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri