Caută
Close this search box.

Procurorul general, William Bar, termen limită pentru a face public raportul integral din dosarul Mueller

procurorul general

Preşedintele Comisiei pentru probleme judiciare din Camera Reprezentanţilor, democratul Jerrold Nadler, i-a stabilit termen până luni dimineaţa procurorului general William Bar pentru a comunica membrilor Congresului raportul integral al procurorului special Robert Mueller asupra anchetei ruse, informează Reuters.

Termenul dat până luni ora locală 09:00 (13:00 GMT), stabilit de Nadler, este o urmare a refuzului lui William Bar de a compărea în faţa comisiei de specialitate.

Până în prezent, aleşii Congresului au avut acces la o versiune trunchiată a raportului anchetei efectuate de Robert Mueller asupra suspiciunilor de ingerinţă a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane în 2016 şi a presupunerilor de complicitate între echipa de campanie a candidatului republican Donald Trump şi Moscova, potrivit Agerpres.

Refuzând să se conformeze cererilor de supervizare a Congresului, Departamentul Justiţiei a estimat în mai multe rânduri că solicitările Congresului nu servesc scopuri ‘legitime‘”, a scris Jerrold Nadler în scrisoarea în care i-a fixat termenul de luni dimineaţa lui William Barr.

Departamentul Justiţiei nu ar trebui să facă astfel de judecăţi”, a adăugat el. „Nu se poate contesta interesul constituţional şi legislativ pe care îl poate avea Congresul de a ancheta comportamente nepotrivite ale preşedintelui şi ale colaboratorilor săi„, continuă el în scrisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri