Caută
Close this search box.

Protecția Consumatorilor a descoperit 1,6 tone de pește stricat

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au găsit la controalele făcute în hypermarketuri din Bucureşti și Ilfov peşte alterat sau păstrat la temperaturi necorespunzătoare și au retras de la vânzare 1,6 tone de marfă, dând amenzi de 200.000 de lei. 

Șeful Autorității pentru Protecția Consumatorilor, Marius Pîrvu, susține că, din punctul său de vedere, peștele este adus deja stricat și contaminat.

„Constat o practică permanentă a acestor supermarketuri, hipermarketuri, care, deși au proces de calitate destul de bine pus la punct pe hârtie, în realitate nu se întâmplă. Și asta am constatat ieri la controale, când am încercat să verificăm calitatea produsului încă de la locul de depozitare, în zona frigorifică. Din punctul meu de vedere peștele e adus deja stricat si contaminat. Mă frapează ca aceste supermarketuri au în locurile de depozitare oameni specializați care în mod normal ar trebui să oprească produsul să ajunga pe raft. Există două filtre de control și cu toate acestea găsim astfel de produse și este inadmisibil”, a spus, vineri dimineață, la Antena 3, președintele ANPC.

Anchetatorii au depistat recent o grupare formată din sute de persoane (români, francezi, italieni și maghiari), care ar fi creat un adevărat mecanism pentru procurarea ilegală a peștelui, din afara țării, pentru transportul acestuia și, ulterior, pentru comercializarea lui în România.

Procurorul Teodor Niţă de la Parchetul Curții de Apel Constanţa, care coordonează ancheta în acest caz, spunea că peştele provenea din fluvii extrem de poluate din Spania şi Italia, unde pescuitul este interzis. Peştele era transportat în condiţii improprii, iar pe drum se strica, însă membrii grupării îl marinau sau îl spălau cu oţet ca să nu mai miroasă, acesta fiind comercializat apoi în diverse magazine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri