Caută
Close this search box.

Radu Mazăre a fost prins în Madagascar. Poliţia Română confirmă arestarea

UPDATE Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile.

Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării și arestării persoanei urmărite internațional.

Persoana arestată de autoritățile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel București, în anul 2017, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat, transmite IGPR într-un comunicat.

Ştirea iniţială

Fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, a fost prins în Madagascar, spun surse judiciare, citate de digi24.

Deocamdată, nici o instituţie nu a confirmat oficial capturarea lui Mazăre de către autorităţile din Madagascar. Întrucât nu există un tratat de extrădare între cele două ţări, sunt necesare negocieri pentru predarea fostului edil al Constanţei autorităţilor din România.

Radu Mazăre se află de peste un an în Madagascar și susţinea că a cerut azil politic. Pe numele său există un mandat de arestare internațional.

Mazăre a fost condamnat la închisoare cu executare în mai multe dosare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri