Radu Mazăre este încântat de condiţiile de la Rahova, faţă de ce a trăit în închisoarea din Madagascar, a povestit fratele lui Mazăre, Mihai, care l-a vizitat astăzi pe fostul edil al Constanţei.

„E foarte mulţumit, eu pot să zic chiar încântat de cum l-au primit oamenii, personalul din penitenciar îl tratează corect şi foarte amabil, bănuiesc că nu neapărat cu el, ci se întâmplă lucrul acesta cu toată lumea.

Ştiţi bancul acela cu rabinul când a venit un evreu la rabin nemulţumit că nu mai are loc în casă şi i-a zis rabinul: „Bagă şi oaia, bagă şi capra şi vii peste o săptămână. Când s-a întors la rabin a zis: Vai de mine ce greu e, acum scoate animalele din casă şi vino după aia peste o săptămână. Şi când s-a întors la rabin a zis: Vai, ce bine e acum fără animale”.

Aşa este şi el cu puşcăria Rahova, faţă de Madagascar. Mi-a mai povestit nişte lucruri de acolo şi, într-adevăr, ce se întâmplă aici este un vis”, a spus fratele lui Radu Mazăre, Mihai, la ieşirea din Penitenciarul Rahova.

Ce a trăit Radu Mazăre în închisoarea din Madagascar

„De exemplu, cum i-au scos să îi măsoare şi să îi cântărească. Au făcut un şir lung de 40 de persoane, i-au dus pe un hol, i-au aliniat şi stăteau pe un hol îngust care, pe margine, avea două rigole.

De fapt, stăteau pe rigole, iar prin rigolele respective curgea apa menajeră de la toaletă, din toată puşcăria. Au stat aşa 3 ore şi jumătate, i-au aşezat pe vine şi îi ridicau pe rând: îl duceau, îl măsurau, îl treceau la loc pe vine, în mediul de acolo. Sunt multe lucruri de care mi-a povestit şi care sunt groaznice”, a mai spus Mihai Mazăre, potrivit Mediafax.

Radu Mazăre vede cu alţi ochi acum penitenciarele din România.

„I-au schimbat un pic sistemul de referinţă. Acum nu se mai raportează la nivelul Beciului domnesc, ci se raportează la nivelul puşcăriei de acolo.

Când a ajuns aici i s-a părut că sunt condiţii foarte bune: are duş, lucruri pe care nici nu le visa acolo. (…) Intenţionează, când termină carantina şi o să îi permită regulamentul, să scrie la revista penitenciarului şi o să facă cerere să iasă la muncă”, mai spune Mihai Mazăre.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui sa i se spuna si lui Tudorel Toader aceste lucruri .au scos pușcăriași din pușcării din cauza condițiilor,,bune” au mai fost si despăgubiti nu degeaba se întorc inapoi dupa cateva zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =