Caută
Close this search box.

Rareş Bogdan atacă dur proiectul de lege care dă puteri sporite Jandarmeriei: Caz unic în UE!

Proiectul de lege care dă puteri sporite forţelor de ordine, depus la Senat de Carmen Dan şi Iordahce, adoptat tacit, a fost atacat de PNL prin vocea lui Rareş Bogdan.

Bogdan acuză majoritatea PSD-ALDE că dă legi pentru a folosi instituţiile de forţă ale statului ca armă politică.

„Poliţia şi jandarmeria primesc atribuții pe linia antiterorismului, suprapunând-se complet cu atribuțiile SRI, primesc atribuții pe linia neutralizării radioactive, chimice, suprapunâdu-se atribuțiilor MAPN si ISU.

O parte din atribuțiile SSP cu privire la paza demnitarilor străini în domeniul afacerilor interne si a familiilor lor trec exclusiv în cadrul politiei si jandarmeriei.

Indicii temeinice au fost înlocuite cu motive verosimile ce rămân la aprecierea polițistului şi a jandarmului pentru a reţine un om până la 12 ore. Inclusiv în codul penal pe care l-au modificat au pus reținere până la 6 ore. În această inițiativă vorbim de reținere fără mandat de la procuror sau judecător, de 12 ore. Este caz unic în Uniunea Europeană şi poate duce la abuzuri. (…)

De asemenea, percheziții corporale sunt lăsate la aprecierea polițistului sau a jandarmului si decide dacă sunt suficiente aspecte verosimile pentru a duce la acest lucru.

Polițiști și jandarmii vor avea aparate de electroșocuri. Polițiștii vor putea cere orice documente dacă vor, chiar si dacă nu au legătură cu un dosar sau cauza în care este urmărit un cetățean”, a enumerat Rareş Bogdan.

„Faptul că doamna Carmen Dan, domnul Liviu Dragnea, Florin Iordache vorbesc exact ca în anii 90 despre plicuri de droguri, sunt făcuți protestatarii drogați, derbedeii, se vorbește despre anchetarea protestatarilor”.

Rareş Bogdan vede, potrivit digi24, modificarea la lege ca fiind o încercare de a folosi instituţiile statului ca armă politică: „

Este un lucru periculos într-o țară unde din păcate au fost momente, si reamintesc 10 august, în care instituțiile statului au fost folosite ca o arma politică. Trebuie să rămână niște instituții departe de zona politică.

Se remarcă creșterea presiunii din partea unor lideri politici si nu pot să nu îmi amintesc de perioada 10 august în care exact același lucru se întâmpla, o creștere în virulență a liderilor puterii la adresa protestatarilor, anunțarea unor acțiuni în forță îmi creează mici îngrijorări cu privire la următoarele 2 săptămâni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri