Caută
Close this search box.

Răzbunare pentru impasul Brexit? Conservatorii și laburiștii au pierdut încrederea alegătorilor în alegerile locale

Conservatorii și laburiștii se confruntă cu reacții negative la urnele de vot pentru alegerile locale pe seama blocajului Brexit, în timp ce partide mai mici și independente câștigă locuri, relatează BBC.

Cu rezultate în cadrul consiliilor de la nivel local care continuă să vină din Anglia și Irlanda de Nord, politica națională pare să fi fost un factor decisiv pentru alegători. Tory au pierdut până acum 450 de locuri și 19 consilii englezești, multe dintre ele în fața liberal-democraților reînviați. Laburiștii au avut, de asemenea, o noapte dezamăgitoare, pierzând în jur de 80 de locuri până în prezent. Liderul liberal-democraților, Sir Vince Cable, a declarat că a fost un rezultat „strălucit” pentru partidul său și „fiecare vot pentru liberal-democrați este un vot pentru stoparea Brexit”.

Deputații nu au convenit încă asupra unei înțelegeri de ieșire din Uniunea Europeană și, prin urmare, termenul Brexit a fost amânat din 29 martie până în 31 octombrie.

În timp ce alegerile locale dau alegătorilor șansa de a alege factorii de decizie care le afectează comunitățile, problema națională este destul de mare. Brandon Lewis, președintele Partidului Conservator, a declarat că alegătorii au dat partidului un mesaj foarte clar că s-au „săturat” de impasul Brexit și că „ei doresc să facem asta”.

Alegerile au avut loc pentru 248 de consilii englezești, șase primari și în toate cele 11 consilii din Irlanda de Nord. Aproximativ 110 de consilii englezești au declarat rezultatele până la ora 11:00 BST, cu numărătoarea în derulare în multe dintre celelalte 140 de autorități locale. Primele rezultate ale Irlandei de Nord încep, de asemenea, să fie anunțate. În Scoția și Țara Galilor nu au loc alegeri locale. Editorul politic al BBC, Laura Kuenssberg, a declarat că rezultatele obținute până în prezent sugerează că ambele părți principale sunt pedepsite pentru manipularea Brexit.

Conservatorii au pierdut până acum aproape 450 de locuri, cu unele preziceri care ar putea crește până la 1.000 până la sfârșitul zilei. Partidul a câștigat două consilii. Liberal-democrații s-au bucurat de cea mai bună performanță electorală locală din ultimii ani, câștigând până acum 300 de locuri – și controlul a opt consilii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri