Caută
Close this search box.

Rectorul și prorectorul Academiei de Poliție, urmăriți penal de DNA, în cazul ameninţării cu moartea a Emiliei Şercan

Emilia Şercan

Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, și Petrică-Mihail Marcoci, prorectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, au fost puși sub urmărire penală de procurorii DNA în dosarul amenințării cu moartea a jurnalistei Emilia Șercan.

Cei doi sunt acuzați de instigare la șantaj și au fost puși sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În această dimineață au avut loc percheziții acasă la rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi la patru dintre subordonaţii săi. Descinderile sunt legate de ancheta în care un ofiţer, angajat al Academiei, este suspectat că a trimis mesajele de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan.

Potrivit procurorilor anticorupție, cita’i de digi24, la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie 2019, „inculpații Iacob Adrian și Marcoci Petrică-Mihail, rector, respectiv prorector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, l-au determinat pe inculpatul Bărbulescu Gheorghe Adrian să transmită unei persoane, jurnalist de investigație – persoană vătămată, mesaje de amenințare (un mesaj tip text și cinci mesaje folosind aplicația Facebook Messenger) pentru a o constrânge să înceteze investigațiile jurnalistice care îl vizau pe rectorul Academiei de Poliție, urmărind astfel eliminarea riscurilor pentru cariera lor profesională. (…)

Concomitent, cei doi instigatori i-au promis polițistului care a trimis efectiv mesajele de amenințare că îi vor asigura protecția pentru a nu fi tras la răspundere penală și, pe parcursul săvârșirii faptelor, chiar i-au adresat încurajări”, mai arată DNA într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri