Caută
Close this search box.

Românii au ieşit în Piaţa Victoriei, după condamnarea lui Dragnea, şi cer demisia guvernului Dăncilă FOTO

Peste 1000 de persoane s-au adunat, luni seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, după ce Liviu Dragnea a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova. Oamenii spun că lupta pentru apărarea statului de drept trebuie să continue şi scandează „România – Europa!”, „Demisia!” (n.r.: Guvernului Dăncilă şi a ministrului Meleşcanu).

FOTO: MagnaNews

FOTO: MagnaNews

„Ştiu că mai urmează multe lupte, sperăm că o să le câştigăm pe toate. Nu îl susţin pe Dragnea, pentru că a distrus acel judeţ, împreună cu toţi baronii. Nu mai există locuri de muncă, nu mai ai unde să îţi poţi câştiga traiul”, se plângea Doiniţa Gramu, din Teleorman.

Potrivit unor surse avizate, în Piaţa Victoriei se află peste o mie de persoane.

„Am venit să sărbătorim rezultatul alegerilor, dar şi că a fost încătuşat cancerul politic. În ultimii doi ani şi jumătate, am simţit că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită. Sper că acum o să fie mai bine. Nu au pionul important din partid. Niciodată, în istoria partidelor, nu a fost un om care să-i impingă să facă prostiile de până acum. Omul de bază e căzut”, spune Daniel, 33 de ani, din Bucureşti, potrivit Mediafax.

Acum, manifestanţii se află la Ministerul de Externe, unde cer demisia lui Teodor Meleşcanu, pentru bătaia de joc de la votul diasporei.

Protestul a fost organizat pe reţelele de socializare, la scurt timp după ce Liviu Dragnea a fost condamnat.

„România a spus „DA! Nu vrem să fim conduşi de hoţi!” Vă invităm astăzi, de la ora 19.30, în Piaţa Victoriei pentru sărbători o Victorie, dar şi în semn de solidaritate cu revolta pe care o simt toţi cetăţenii români din afara graniţelor care nu au putut să-şi exercite dreptul consitutţional la vot.

Referendumul solicitat de societatea civilă şi iniţiat de Preşedintele Klaus Iohannis a aratat că, într-o măsură covârşitoare, românii vor o justiţie independentă şi o clasă politică care să nu fie mai presus de lege”, se arată în anunţul organizatorilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri