Caută
Close this search box.

Scandal uriaş după ce maghiarii au profanat cimitirul eroilor români din Valea Uzului, punând saci de gunoi pe cruci

Scandal fără precedent declanșat de un grup maghiari în plină campanie electorală.

Mai mulţi „activiști anonimi” din comunitatea maghiară au profanat cimitirul eroilor români din Valea Uzului, judeţul Bacău şi au acoperit crucile cu saci negri de gunoi, lipiţi cu bandă adezivă.

Fotografiile au fost imediat postate de un grup de inițiativă maghiar pe site-ul erdely.ma, loc unde autorităţile române sunt acuzate de ”amplasare ilegală a crucilor românești”.

Contactat de B1.ro, primarul din Dărmăneşti, Constantin Toma, a condamnat acţiunea „grupului de activişti” de a ataca un loc ce are o asemenea solemnitate pentru cinstirea eroilor românilor şi a precizat că el a anunţat toate autorităţile – de la premierul Dăncilă, la Ministerul de Interne, la Ministerul Apărării Naţionale, la Jandarmeria Română, Poliţia Română, cât şi cele locale, precum Prefectura sau Consiliul Judeţean Bacău.

Primarul Constantin Toma a subliniat că între comunitatea maghiară şi cea românească nu a existat nici o tensiune până în prezent. Edilul a dat asigurări că terenul pe care sunt amplasate monumentul şi crucile aparţine Primăriei Dărmăneşti.

Acesta a arătat că poliţia demarează în prezent o anchetă pentru a găsi vinovaţii şi a stabili felul în care s-au desfăşurat evenimentele.

Pe contul suporterilor români „Ultras România” au apărut imagini cu momentul în care „un grup de activiști anonimi” din comunitatea maghiară a profanat cimitirul Valea Uzului din Dărmăneşti, judeţul Bacău.

Tot ei l-au identificat şi pe bărbatul care a coordonat toată această campanie, şi anume Csaba Baliga. Ultraşii românii au ameninţat imediat că vor merge să răzbune ceea ce au făcut aceşti bărbaţi.

„E timpul sa ne aparam tara!”, au scris aceştia pe reţeaua de socializare.

Un răspuns

  1. Asta E, calcati in picioare de jigodiile spurcate unguresti , care niciodata nu suporta romaniide fraieri ce sunt . Mai ales politicienii romani baga capul in cenusa si nu au vericala . Cum e posibil ca niste scursuri unguresti sovine sa faca ce vor ei pe teritoriul unui stat romanesc . Ar trebui anchetati pt rele tratamente si xenofobe iredentiste , dar avem un Stat ff,te slab,corupt si dependent politic de scursuri iredentiste care nu au nici o treaba cu Romania. Daca le arati batul sunt in stare sa te reclame la UE,Nato..! Suntem luati de fraieri in frunte cu tradatorul psd -Draknea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri