Caută
Close this search box.

Schimbări radicale la Tesla după o serie de incidente. Producătorul de automobile electrice va actualiza software-ul bateriei

Tesla a spus că actualizează software-ul pentru baterii în unele dintre modelele sale, după două incidente recente în care autovehiculele au luat foc, potrivit BBC.

Producătorul de automobile electrice a spus că în curând va începe lansarea actualizării software-ului pe vehiculele Model S și Model X. decizia este consecința unui incident în urma căruia un automobil dintr-o parcare din Hong Kong a luat foc ce a urmat unui incident similar din Shanghai. În timp ce Tesla investighează încă incidentele, firma ia măsuri „din abundență de precauție”.

Într-o declarație, producătorul de automobile a spus: „Pe măsură ce continuăm investigarea cauzei principale … revizuim setările de încărcare și de gestionare a temperaturii pe vehiculele Model S și Model X prin intermediul unei actualizări de software over-the-air care vor începe să ruleze astăzi, pentru a ajuta la protejarea suplimentară a bateriei și la îmbunătățirea longevității bateriei”. În ceea ce privește incidentul din Hong Kong, acesta a spus: „Echipa noastră a fost la fața locului pentru a oferi asistență clienților noștri și a stabili faptele acestui incident. Suntem bucuroși că toată lumea este în siguranță”.

Luna trecuta, Tesla a declarat ca investighează un film de pe mass-media socială chineză care arată unul dintre vehiculele sale care ia foc în Shanghai. Incidentele recente vin în contextul în care firma deja se confruntă cu provocări. Tesla a raportat o pierdere de 702 milioane de dolari pentru primele trei luni ale anului și a prezis o nouă pierdere pentru trimestrul actual. La începutul acestui an, compania a declarat că își va reduce forța de muncă cu 7% după „cel mai dificil” an din istoria sa. Incidentele anterioare care au implicat vehiculele Tesla care luau foc par să se fi întâmplat în timp ce autovehiculele se mișcau. În 2018, o mașină Tesla condusă de regizorul britanic Michael Morris a izbucnit în flăcări, urmând unui alt incident care implica un Model S în Franța în 2016. O serie de incendii care implică mașini Tesla Model S au avut loc în 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri