Toate școlile și grădinițele din Capitală vor avea porțile închise, vineri, 31 mai 2019. Cursurile vor fi suspendate cu prilejul vizitei Suveranului Pontif. Este ziua în care Papa Francisc ajunge în București și organizatorii vor să-și ia toate măsurile de siguranță pe traseul înaltului prelat.

Copiii de la grădinițe și școli primesc două zile libere. Care sunt acestea și care este motivul

Cursurile din toate grădinițele și școlile din Capitală se vor suspenda în data de 31 mai 2019, cu ocazia sosirii Papei Francisc în țara noastră.  O parte dintre aceste instituții de stat este posibil să fie închise parțial și în ziua de joi, în special instituțiile care se află pe traseul Suveranului Pontif. Așadar, copii vor sta acasă două zile.

Propunerea a fost conturată în cadrul comandamentului de la Poliția Capitalei. Primarul Capitalei, Gabriela Firea declară public că este de acord cu această soluție. „La summitul de la Sibiu s-au închis școlile în tot orașul, timp de o săptămână și a fost o decizie foarte bună. (…) Cine spune că școlile trebuie închise parțial, nu știe care este intensitatea acestui eveniment”, a declarat Firea.

Ioana Neacșu, inspector general, a anunțat că va lua măsuri în această privință și că va demara procedurile necesare în acest caz. „Ținând cont de recomandările Poliției, vă propunem ca pentru data de vineri să suspendăm cursurile în toate școlile din București, iar joi să fie suspendate parțial. Vom demara procedurile pentru suspendarea cursurilor total pentru data de vineri”, a anunțat aceasta.

165 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here