Caută
Close this search box.

Secția Specială retrage apelul în dosarul judecătorului Damian Dolache, prins băut la volan

damian dolache

Secția Specială a retras apelul în dosarul lui Damian Dolache, judecător la Curtea de Apel București, care a fost condamnat în martie, în primă instanță, la 10 luni de închisoare cu suspendare, pentru că fusese prins băut la volan.

Retragerea apelului înseamnă că procesul împotriva judecătorului se oprește, iar acesta rămâne cu prima condamnare. În acest moment, judecătorul Dolache nu este suspendat din magistratură și își poate exercita mai departe meseria.

Potrivit articolului 65 alin.1 litera f din Legea 303/2004, judecătorii și procurorii sunt eliberați din functie la condamnarea, amânarea aplicării pedepsei şi renunţarea la aplicarea pedepsei, dispuse printr-o hotărâre definitivă, precum şi renunţarea la urmărirea penală, confirmată de judecătorul de cameră preliminară, pentru o infracţiune prin care se aduce atingere prestigiului profesiei.

Același articol la alin. 2 prevede că eliberarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor se dispune prin decret al Preşedintelui României, la propunerea Secţiei pentru judecători sau, după caz, a Secţiei pentru procurori.

Surse din magistratură au declarat pentru G4Media.ro că Dolache este în bune relații cu președinta CSM, judecătoarea Lia Savonea. O decizie în privința menținerii sau excluderii sale din magistratură ar urma să fie luată de secția de judecători din CSM, condusă de Savonea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri