Caută
Close this search box.

Șeful DIICOT, detalii despre dosarul tentativei de omor a Doinei Pană

Șeful DIICOT Felix Bănilă a dat miercuri, la sediul CSM, detalii despre ancheta privind dosarul Doinei Pană.

Organele de poliție din cadrul Direcției de investigații criminale a IGPR au formulat o sesizare, nu este sesizarea noastră, au formulat ei o sesizare din oficiu pe care ne-au înaintat-o și tot în luna februarie s-a început urmărirea penală in rem pentru două infracțiuni: constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor.

Urmărirea penală la acest moment se desfășoară in rem, nu avem niciun suspect, însă în cauză au fost audiate multe persoane și s-a efectuat și un raport de expertiză medico-legală. Sunt mai multe versiuni de anchetă pe care procurorul le analizează, dar la momentul acesta nu putem face publice prea multe amănunte, țin de apanajul procurorului de caz și așa cum publicul larg are interesul să cunoască evoluția acestei cauze, vă dați seama că interesați sunt și cei vizați de această anchetă”, a declarat procurorul-șef DIICOT, la sediul CSM, citat de Stiripesurse.ro.

Întrebat dacă declarațiile de până acum din dosar au fost de ajutor, Felix Bănilă a replicat: „Sunt de ajutor, dar ancheta încă nu este finalizată„.

Pe cine suspectează Doina Pană că ar fi otrăvit-o cu mercur

Fostul Ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană, susține că a fost otrăvită cu mercur.

Fostul ministru a declarat pentru un ziar local că șeful de cabinet de la acea vreme este suspectul principal.

A apărut un alt nume care ar putea intra în atenția anchetatorilor: Radu Moldovan, șeful PSD Bistrița și cel care a împins-o pe Doina Pană în poziția de ministru, potrivit Evenimentului Zilei.

Inițiativele legislative propuse de Doina Pană (în special modificarea Legii nr. 46/2008) au deranjat, probabil, nu doar marii exploatatorii de lemn, ci și toată încrengătura rețelei de afaceri a baronilor locali din Bistrița.

Postul de ministru al Apelor și Pădurilor a fost în guvernarea PSD apanajul organizației de partid din Bistrița.

Doina Pană este bistrițeancă și pe unde a mers s-a înconjurat de bistrițeni de-ai ei, „de încredere”.

Istrate Ștețco, secretar de stat la Ape și Păduri din martie 2017, pe vremea când Doina Pană era ministru, este bistrițean.

Maria-Felicia Szucs, șeful de cabinet al fostului Ministru Doina Pană, tot bistrițeancă.

Ioan Deneș, cel care i-a urmat pe scaunul de Ministru, este tot bistrițean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri