Caută
Close this search box.

Şerban Nicolae dă vina tot pe Iohannis pentru că PSD vrea OUG privind referendumul pe Justiţie

şerban nicolae

Şerban Nicolae a găsit ţapul ispăşitor pentru anunţata OUG privind referendumul pe Justiţie, declanşat de Klaus Iohannis.

Senatorul PSD a declarat că modificările legislative sunt întotdeauna discutabile când acestea sunt făcute fără dezbatere şi susţine că, dacă lucrurile erau făcute „serios, responsabil”, preşedintele Klaus Iohannis „nu ar fi stat până în ultima clipă să se joace cu referendumul”.

„Eu cred că o să ajungem în situaţia absurdă să contestăm la Curtea Constituţională însăşi Constituţia, că numai asta a rămas necontestată. Dacă lucrurile erau făcute serios, responsabil, domnul Iohannis nu stătea până în ultima clipă să se joace cu referendumul acesta.

Şi-ar fi anunţat din timp intenţia, şi-ar fi făcut toate socotelile, ar fi solicitat eventuale modificări legislative în aşa fel încât să nu avem niciun fel de impedimente, să nu se schimbe niciun fel de regulă în timpul jocului chiar dacă jocul nu a început”, a precizat Şerban Nicolae la Senat, citat de digi24.

Cât priveşte rolul preşedintelui în informarea cetăţenilor cu privire la întrebările pentru referendum, Şerban Nicolae a spus că Iohannis pare „un actor rătăcit în campanie electorală”, ce îşi doreşte „cu disperare să ajute partidul său sau candidaţii săi”.

„Ca să informezi populaţia că ţi-a venit o idee despre un referendum mi se pare deja un non-sens (…). Acum doi ani a cerut avizul Parlamentului pentru un referendum, l-a primit în aproximativ 40 de minute, după care a stat doi ani – mă rog, a mai avut şi vacanţe, ce-i drept, nenumărate -, dar, dacă ar fi tratat cu seriozitate şi nu s-ar fi agăţat de momentul electoral al alegerilor pentru Parlamentul European, probabil că ar fi trebuit să-l luăm în serios. Aşa pare doar un actor rătăcit în campanie electorală”.

Precizările acestuia au venit în contextul intenţiei Guvernului şi Autorităţii Electorale Permanente de a emite o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii referendumului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri