vineri, iulie 10, 2020
SlideShow
Acasă Sport Simona, revanșă ”extraterestră” după meciul-thriller de la Wimbledon 2017!

Simona, revanșă ”extraterestră” după meciul-thriller de la Wimbledon 2017!

0

Fostul lider mondial Simona Halep (în prezent locul 3 WTA) a reușit o lovitură ca  de pe altă lume în meciul deloc ușor disputat împotriva britanicei Johanna Konta, la madrid Open 2019. Într-o partidă extrem de dificilă, în care au fost multe mingi pe muchie de cuțit, Halep a reușit să smulgă nu o dată aplauzele publicului madrilen.

De remarcat că pe 11 iulie 2017, Simona Halep (pe atuncilocul 2 WTA) a pierdut meciul-thriller din ”sferturi” de la Wimbledon, în fața Johannei Konta, scor 7-6 (2), 6-7 (5), 4-6, și a ratat șansa de a deveni în premieră numărul 1 în clasamentul mondial! ACEL MECI A AVUT CEA MAI MARE AUDIENȚĂ TV DIN ISTORIA WIMBLEDON-ULUI (turneul nr.1 al lumii) PENTRU O CONFRUNTARE FEMININĂ.

În semifinale, Johanna Konta, care a fost prima britanică în semifinale la Wimbledon, după 39 de ani, a pierdut împotriva americancei Venus Williams, care avea și ea, la rândul ei, să piardă o finală de vis cu Garbine Muguruza! Lider mondial a devenit la vremea aceea Karolina Pliskova, din Cehia, care avea atunci 25 de ani.

Astfel, la 3-1 pentru Johanna Konta în primul set, jucătoarea britanică a salvat o minge pe care Simona Halep i-a trimis-o lângă fileu.

Însă jucătoarea din România a anticipat unde va lovi Konta – în colțul aflat în partea opusă de teren. A alergat, a ajuns mingea și a lovit-o lung, în diagonală. Konta era încă lângă fără fileu, iar reușita româncei a lăsat-o fără replică.

Așadar, Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, marţi, cu scorul de 7-5, 6-1, pe britanica Johanna Konta, locul 41 WTA.

Evoluţia foarte bună a Johannei Konta din debutul meciului s-a evaporat definitiv în setul al doilea. Nimic nu i-a mai ieşit jucătoarei britanice, în timp ce Simona Halep a jucat din ce în ce mai bine şi a făcut 4-0 în vreo 15 minute, cedând doar două puncte. A urmat o relaxare în jocul sportivei române, iar Konta a reuşit un rebreak, de 4-1. Finalul a fost al jucătoarei mai bune şi mai inteligente, care s-a impus cu 6-1, după un meci o oră şi 29 de minute

Halep va evolua în turul următor, în premieră, cu jucătoarea de 20 de ani Viktoria Kuzmova din Slovacia, locul 46 WTA.

„A fost un meci greu, pentru că ea are multă încredere şi a jucat bine în primul set, dar în setul al doilea am găsit ritmul şi am ştiut ce trebuie să joc împotriva ei. Cred că am jucat destul de bine şi sunt foarte fericită de această victorie. Sunt mai bine, dar sigur nu sunt aproape de sută la sută. Încerc să dau tot ce am, să fiu calmă, încrezătoare, pentru că simt jocul, mă simt bine pe teren şi trebuie doar să mă bucur de momentele petrecute pe acest frumos teren. Nu am mai jucat împotriva ei (n.r. – Viktoria Kuzmova), trebuie să văd câteva înregistrări. E o mare provocare de fiecare dată când joc aici şi vreau să că concentrez pe mine însămi şi să văd ce trebuie să joc împotriva ei”, a spus Simona Halep, care a fost răcită în weekend, dar a dezvăluit că se simte mult mai bine acum. (foto Guliver/GettyImages)

145 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =