Caută
Close this search box.

Soluție radicală pentru impasul Brexit? Laburistul Corbyn a decis să sprijine al doilea referendum Brexit

Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, urmează să susțină un al doilea referendum privind Brexit care ar putea fi în câteva zile, a anunțat ziarul „Mirror” marți, citând reprezentanții formațiunii potrivit Reuters.

Corbyn, care a afirmat până acum că opțiunea unui al doilea referendum trebuie menținută pe masă, este sub presiunea de a susține procesul fără vreo pregătire. Perspectiva ridică o dilemă pe măsură ce mulți susținători ai partidului au sprijinit Brexit.

După ce a fost pedepsit de alegători în alegerile europene, care au văzut creșterea bruscă atât a partidelor pro-Brexit cât și a partidelor pro-europene, în detrimentul Laburiștilor și al Conservatorilor, Partidul Laburist a spus că votul public este calea de reunire a țării dar a adăugat, de asemenea, că ar putea fi alegeri naționale. Corbyn însuși, luni, a spus că publicul britanic ar trebui să fie din nou chemat să-și pronunțe verdictul asupra Brexit, fie prin alegeri generale, fie printr-un al doilea referendum. „Cu conservatorii care se dezintegrează și nu pot guverna, iar Parlamentul este blocat, această chestiune va trebui să se întoarcă la popor, fie prin alegeri generale, fie prin vot public”, a spus Corbyn, adăugând că partidul va avea discuții despre calea de urmat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri