Caută
Close this search box.

Soția lui Mircea Drăghici, trezorierul PSD, condamnata la 3 ani de închisoare

Georgiana Drăghici, soția trezorierului PSD Mircea Drăghici, a fost condamnată, marți, de Tribunalul București, la 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

În dosar au fost condamnați la aceeași pedeapsă  Cristian Meleșteu și Doru Marian Bălășoiu.

Femeia, fost consilier al Dacianei Sârbu, este acuzată de mărturie mincinoasă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la abuz în serviciu, instigare la mărturie mincinoasă și instigare la favorizarea făptuitorului. Cristian Meleșteu, fost șef de direcție în Ministerul Tineretului și fost consilier PSD Argeș, este acuzat de abuz în serviciu.

Dosarul a fost trimis instantei in martie 2017.

Meleșteu a fost acuzat că, în 2013, ar fi plătit o tabără politică la munte a TSD Argeș din banii Ministerului Tineretului, însă pe lista de participare ar fi fost trecuți studenți ai unei facultăți din Pitești, desi acestia nu au fost prezenti fizic.

În cursul anului 2013, inculpatul Meleșteu Mircea Cristian, în calitate de director al Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu și sub pretextul desfășurării proiectului studențesc ED-ECO Sport, a contribuit la organizarea unei tabere politice de dezvoltare personală și leadership pentru organizația de tineret a unui partid politic, la două hoteluri din Poiana Brașov ce se află în administrarea Complexului Sportiv Național (C.S.N.) Poiana Brașov. Toate cheltuielile de cazare și masă ale celor 102 de participanți, conform diagramelor de cazare, în cuantum de 14.000 lei, destinate desfășurării proiectului respectiv, în perioada 22 – 24 noiembrie 2013, au fost suportate din fondurile publice gestionate de către Ministerul Tineretului și Sportului, sumă ce constituie totodată un folos necuvenit pentru formațiunea politică”, spunea DNA.

„În cursul lunii decembrie 2013, inculpata Drăghici Georgiana, i-a solicitat unei alte persoane să transmită prin e-mail un tabel cuprinzând datele unor studenți ai facultății respective, destinatari fiind inculpatul Bălășoiu Doru și încă o persoană, cu indicația de a-l “completa cu mai multe tipuri de scris””, mai arată DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri