Caută
Close this search box.

Summit Sibiu: Protestatarii cer unirea Moldovei cu România

Zeci de persoane au protestat, joi, în apropierea locului desfăşurării Summitului UE din Sibiu, cerând liderilor europeni unirea României cu Republica Moldova.

„Mesajul nostru către preşedinte (Klaus Iohannis n.r.) şi şefii de guvern din statele Uniunii Europene (…) este că la fel cum guvernul german s-a reunificat, la fel vrem şi noi să ne unim, să nu mai avem graniţă la Prut”, a declarat, joi, George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare, citat de Agerpres.

Protestatarii au afişat mesaje prin care cer unirea României cu Republica Moldova în toate limbile ţărilor din Uniunea Europeană.

Acest protest este iniţiat de către Platforma Unionistă Acţiunea 2012 şi a fost autorizat de către Primăria Sibiu. Protestarii s-au strâns în faţa sediului vechi al Primăriei Municipiului Sibiu, dar la distanţă destul de mare de liderii europeni, care se află în sediul nou al primăriei, din Piaţa Mare.

Printre participanţi s-a numărat şi un bărbat care a afişat un mesaj împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat că „nu dă dovadă de patriotism”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri