Caută
Close this search box.

Summitul de la Sibiu: Liderul PPE, Joseph Daul, pledoarie pentru referendum

Liderul PPE, Joseph Daul, a declarat miercuri, la Sibiu, că preşedintele Iohannis a avut ”deplină dreptate” când a convocat referendumul şi că îl susţine ”cu 200%”, afirmând că miza e legată de statul de drept, de justţia independentă, de lupta contra corupţiei, transmite Mediafax.

”Sper ca lucrurile să se întâmple în acest fel, şi spun asta în calitate de preşedinte al PPE. Ceea ce cer cetăţenilor români este să răspundă la acel referendum. Miza este legată de statul de drept, de justţia independentă, de lupta contra corupţiei. De aceea a declanşat Klaus Iohannis referendumul. Are deplină dreptate şi îl susţin cu 200%. Trebuie ca poporul să se exprime. Răspunsul este în mâinile poporului”, a declarat Joseph Daul.

Klaus Iohannis a semnat pe 28 aprilie decretul de organizare a referedumului din 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

Întrebările de la referendum sunt: „1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” 2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri