Liderul PPE, Joseph Daul, a declarat miercuri, la Sibiu, că preşedintele Iohannis a avut ”deplină dreptate” când a convocat referendumul şi că îl susţine ”cu 200%”, afirmând că miza e legată de statul de drept, de justţia independentă, de lupta contra corupţiei, transmite Mediafax.

”Sper ca lucrurile să se întâmple în acest fel, şi spun asta în calitate de preşedinte al PPE. Ceea ce cer cetăţenilor români este să răspundă la acel referendum. Miza este legată de statul de drept, de justţia independentă, de lupta contra corupţiei. De aceea a declanşat Klaus Iohannis referendumul. Are deplină dreptate şi îl susţin cu 200%. Trebuie ca poporul să se exprime. Răspunsul este în mâinile poporului”, a declarat Joseph Daul.

Klaus Iohannis a semnat pe 28 aprilie decretul de organizare a referedumului din 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

Întrebările de la referendum sunt: „1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” 2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.

111 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here