Caută
Close this search box.

Susţinătorii lui Donald Trump construiesc un zid privat la graniţa cu Mexicul

Un fost militar american a început construirea primei porţiuni a unui zid privat de-a lungul frontierei dintre Statele Unite şi Mexic folosind banii strânşi online de susţinători ai preşedintelui Donald Trump, informează AFP.

„Acesta este un mod american de a spune ‘Congresule, nu eşti de niciun folos şi noi ne batem pentru asta. Vom construi noi înşine (un zid)'”, a declarat Jeff Allen, co-proprietar al terenului pe care este ridicat zidul privat.

Hotărât să îl ajute pe preşedintele american să îşi ţină promisiunea de a construi un „un mare zid magnific” la graniţă, Allen a început să ridice un gard de oţel la sfârşitul săptămânii trecute pe terenurile sale din oraşul Sunland Park, în apropiere de oraşul mexican Ciudad Juarez.

Proiectul este finanţat de compania „We Build The Wall’ (Construim zidul), potrivit lui Jeff Allen. Compania a fost creată de Brian Kolfage, fost militar cu trei membre amputate, pentru a-l ajuta pe Donald Trump să îşi ridice zidul. Peste 22 de milioane de dolari au fost deja donaţi pe o platformă online de finanţare participativă.

Fostul consilier al preşedintelui Donald Trump, strategul de extremă dreapta Steve Bannon conduce comitetul executiv al acestei companii.

„Aceasta nu este Europa. Este America. Noi ne protejăm frontierele”, a declarat pentru AFP Jeff Allen, în vârstă de 56 de ani, în timp ce muncitorii lucrau la ridicarea gardului în spatele său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri