Caută
Close this search box.

Tânărul care mătură zilnic pista de biciclete care leagă România de Serbia

Pista biciclete

Un tânăr din Timișoara curăţă în fiecare zi pista de biciclete care leagă România de Serbia, deşi obligativitatea de a o întreţine revine Apelor Române.

Pista de biciclete măsoară 37 de kilometri şi este cea mai lungă din ţara noastră. Realizarea ei a costat 2 milioane de euro, din fonduri europene, iar în ultimii 5 ani a fost întreţinută de Apele Române, pe un contract de 150.000 de lei anual.

Radu Rădoi e inginer și ciclist pasionat. Are un vehicul performant cu care parcurge zilnic peste 50 de kilometri. Tânărul spune că singurul loc în care se poate bucura în siguranță de pedalare este pista care leagă Timișoara de Serbia. Traseul este, însă, plin de pietricele.

„Am început efectiv acum 2 săptămâni, am curățat 10 km din pistă, de unul singur. E drumul spre normalitate, aș zice eu… Am considerat că este bine să fac chestia asta și pentru mine, și pentru ceilalți și dacă ar fi venit încă vreo 10 persoane cel puțin probabil în 2-3 zile ar fi fost curățată”, crede tânărul din reportajul realizat de digi24.

Pista de biciclete leagă orașul de pe Bega de Serbia și se află în administrarea Apelor Române, instituţie care are și o explicație pentru pietricelele care apar continuu pe asfalt.

„Are un regim special pentru că ea se găsește pe un dig. Deci nu putem discuta de o fundație atât de grozavă care să poată să susțină permanent și să nu apară crăpături, să nu apară pietricele.

Din punctul meu de vedere este de lăudat inițiativa omului, dar, totodată, nu cred că este treaba dânsului, ci a celor care administrează pista”, e de părere Titu Bojin, director Apele Române Banat.

FOTO: captură digi24

Radu Rădoi îşi doreşte să curețe complet traseul unic în țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri