Caută
Close this search box.

Tăriceanu nu şi-a uitat originile politice şi a transmis un mesaj pentru PNL, de ziua liberalilor

călin popescu tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu şi-a uitat originile politice şi a transmis un mesaj pentru PNL, de ziua liberalilor, pe pagina sa de Facebook. Tăriceanu nu şi-a uitat, însă, adversarii de astăzi, pe care i-a numit „prezentul deplorabil al PNL”. 

„Astăzi se împlinesc 144 de ani de la acel moment măreț în istoria modernă a României, apariția celui mai important partid din istoria noastră. Faptul că actul de naștere s-a semnat în casa unui britanic poate fi considerat ca având o simbolistică aparte: un partid ai cărui membri au fost hărăziți să aibă privirea mereu ațintită spre Europa și să facă totul ca România să se integreze deplin în ea”, a scris Călin Popescu Tăriceanu.

Liderii PNL, criticaţi

Deşi a numit PNL-ul „cel mai important partid” din România, Tăriceanu i-a criticat dur pe actualii lideri liberali.

„Prigonit de comuniști, PNL a rezistat și a renăscut ca pasărea Phoenix, în decembrie 1989. Nu a avut o istorie ușoară nici în ultimii 30 de ani. Mereu au existat lovituri, trădări, tentative de a fi deturnat de la misiunea sa istorică, împingeri ba spre stânga, ba spre dreapta, în numele unor interese de moment. Mulți s-au bătut să pună mâna pe el și, uneori, au și reușit. Cei care astăzi l-au confiscat nu sunt nici măcar umbre ale liberalilor adevărați ci niste profitori care s-au cocoțat în vârf pe memoria miilor de vieți curmate de temnițele comuniste. Martirii liberali care au murit pentru drepturile și libertățile românilor se întorc în mormânt când văd cum epigonii de astăzi le-au vândut pentru un pumn de galbeni. Din PNL-ul în care eu am intrat în decembrie 1989 nu a mai ramas decât numele. Un nume glorios, dar un prezent deplorabil”, a mai scris liderul ALDE.

La festivităţile organizate de ziua PNL va participa şi preşedintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri