Caută
Close this search box.

Theresa May sub presiunea propriului partid. Conservatorii cer premierului să renunțe la negocierile cu laburiștii

theresa may

Premierul britanic, Theresa May, este sub presiunea propriului partid să renunțe la o încercare de a găsi un compromis Brexit cu Partidul Laburist din opoziție, relatează Reuters.

La aproape trei ani de când Marea Britanie a votat cu 52% la 48% pentru a părăsi Uniunea Europeană, nu există încă un acord între politicienii britanici cu privire la momentul, cum sau chiar dacă divorțul ar trebui să aibă loc. Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc pe 29 martie dar May nu a reușit să obțină aprobarea Parlamentului pentru acordul său de divorț, așa că s-a adresat Partidului Laburist, condus de socialistul Jeremy Corbyn, în încercarea de a-și justifica sprijinul.

Treisprezece dintre foștii colegi de cabinet a lui May au cerut acesteia, printr-o scrisoare, să nu accepte cererea laburiștilor pentru o uniune vamală post-Brexit cu UE. „Ați fi pierdut mijlocul loial al Partidului Conservator, ne-ați despărțit partidul și probabil că nu vom arăta nimic”, a spus scrisoarea, potrivit „The Times”. „Niciun lider nu poate lega succesorul său, astfel încât afacerea ar fi, cel mai probabil, temporară, cel mai rău iluzorie”, a spus aceasta.

Potrivit lui Olly Robbins, șeful negociator Brexit a lui May la Bruxelles va discuta despre schimbările aduse declarației politice privind relația viitoare a Marii Britanii cu UE. Robbins va explora cât de repede ar putea fi făcute schimbări în declarația politică dacă guvernul și laburiștii pot ajunge la un acord, a spus BBC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri