Caută
Close this search box.

Theresa May va cere parlamentarilor un vot asupra unui nou referendum privind BREXIT

Theresa May

Theresa May a anunţat că guvernul său va include în proiectul de lege pentru retragerea din Uniunea Europeană cerinţa ca parlamentarii să voteze asupra organizării unui nou referendum pe tema Brexit,

„Recunosc forţa autentică şi sinceră a sentimentului din întreaga Cameră (a Comunelor – n. red.) privind această chestiune importantă. De aceea, guvernul va include în Legea Acordului de Retragere o cerinţă de a vota dacă să aibă loc sau nu un al doilea referendum”, a spus Theresa May, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul le-a transmis „acelor parlamentari care doresc un al doilea referendum pentru confirmarea acordului” că este nevoie de un acord, deci de legea respectivă.

Legea pe care prim-ministrul intenţionează să o trimită parlamentului luna viitoare va include „şi alte schimbări semnificative pentru protecţia integrităţii economice şi constituţionale a Regatului Unit”.

„Realitatea este că, după trei încercări de a asigura acordul parlamentar, nu vom ieşi din Uniunea Europeană dacă nu avem un acord care să întrunească un suport transpartinic mai larg”, a mai spus Theresa May într-un discurs în care şi-a prezentat oferta cu care speră să îi convingă pe parlamentari să susţină acordul negociat cu Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri