Pe 26 mai 2019, românii își vor vota reprezentanții în Parlamentul European. Lista celor înscriși în cursa pentru alegerile europarlamentare o poți consulta mai jos. În plus, tot pe 26 mai 2019, duminică, românii sunt invitați să răspundă la două întrebări ce vizează referendumul pe justiție. Cei care nu sunt acasă se pot înscrie pe liste speciale, iar pentru românii din diaspora au fost organizate secții de votare în număr foarte ridicat. 

Ca să votezi la alegerile europarlamentare și la referendum trebuie să ai la tine actele necesare, să fii apt pentru votare și să te încadrezi în orarul secțiilor de vot: 7:00 – 21:00.

Cum afli secția de votare la care ești arondat

Cetățenii sunt invitați să voteze la secțiile unde sunt arondați. Secția de care aparțineți o găsiți pe site-ul registrulelectoral.ro. Dacă nu sunteți pe teritoriul României, puteți vota pe listele suplimentare, oriunde vă aflați. Cei care, din motive medicale, nu se pot deplasa, pot beneficia de urne mobile.

În cazul în care actul de identitate este expirat, aflați că programul pentru emiterea cărților de identitate a fost prelungit, astfel:  Sâmbătă, 25 mai: 8.00 – 16.00, Duminică, 26 mai:  7.00 – 21.00 (actele se depun până la ora 16). Noua carte de identitate va fi emisă în cel mai scurt timp posibil.

Ce se votează pe 26 mai: Referendumul pentru justiție

Referendumul pentru justiție este o consultate populară a românilor convocată de președintele Klaus Iohannis. Bugetul consumat pentru organizarea referendumului pe justiție este de 350.000 de euro. Această sumă a fost folosită pentru printarea celor două buletine de vot pe care le vor primi, duminică, românii în secțiile de votare.

2 COMENTARII

  1. Unde pot vota in Bucuresti ,daca sunt cetatean Roman cu domiciliul in strainatate ..?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.