Caută
Close this search box.

Traian Băsescu despre colaborarea cu Securitatea: Niciodată nu am semnat un angajament

Traian Băsescu a afirmat, legat de hotărârea CNSAS de a trimite către Curtea de Apel Bucureşti o acţiune pentru a stabili dacă a colaborat sau nu cu Securitatea, că nu a semnat niciodată un angajament.

„Eu asta aş vrea mult să văd dosarul şi să exprim un punct de vedere. Aici vă garantez eu că niciodată nu va fi găsit un angajament pentru că niciodată nu am semnat un angajament. Rămâne să vedem ce e la dosar. Sincer nu aş vrea să acopăr campania şi intrând pe acest subiect să aduc prejudicii PMP. Ştiu cum e în campanie, dar aş vrea să protejez PMP, care nu e un partid consolidat. Vă promit că după campanie mă voi pronunţa, mai ales dacă voi avea acces la dosar. Ar fi fost bine să am acces la CNSAS înainte să plece dosarul, cu explicaţii. Prioritatea mea acum e campania şi cu siguranţă vorbim după ce o să văd dosarul”, a declarat Traian Băsescu, sâmbătă seara, la România TV.

Referitor la hotărârea CNSAS de a trimite către Curtea de Apel Bucureşti o acţiune pentru a stabili dacă a colaborat sau nu cu Securitatea, fostul președinte al României a afirmat că va merge în instanţă dacă va fi citat, precizând că s-ar fi bucurat ca lămurile pe care le-ar fi dat să fi fost anexate la dosar.

„Eu asta aş vrea mult să văd dosarul şi să exprim un punct de vedere. Aici vă garantez eu că niciodată nu va fi găsit un angajament pentru că niciodată nu am semnat un angajament. Rămâne să vedem ce e la dosar. Sincer nu aş vrea să acopăr campania şi intrând pe acest subiect să aduc prejudicii PMP. Ştiu cum e în campanie, dar aş vrea să protejez PMP, care nu e un partid consolidat. Vă promit că după campanie mă voi pronunţa, mai ales dacă voi avea acces la dosar. Ar fi fost bine să am acces la CNSAS înainte să plece dosarul, cu explicaţii. Prioritatea mea acum e campania şi cu siguranţă vorbim după ce o să văd dosarul”, a conchis Băsescu, citat de Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri