Caută
Close this search box.

Traian Băsescu despre Valea Uzului: „Primitivii” care au învelit crucile militarilor români în saci negri să răspundă pentru profanare

Basescu

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a declarat despre vandalismul de la Valea Uzului că „primitivii” care au învelit crucile militarilor români în saci negri de plastic să răspundă în fața legii pentru profanare.

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, sâmbătă, la Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă, că incidentul de la cimitirul eroilor din Valea Uzului arată „primitivism”, iar extremiștii maghiari „au întrecut orice măsură” de data aceasta.

Am văzut cum primitivi au îmbrăcat în pungi de gunoi crucile a 52 de militari căzuți la datorie. Mi se pare că cetățenii români de etnie maghiară, prin unii reprezentanți, au întrecut orice măsură de data asta. Vorbim despre un cimitir militar, în care sunt îngropați 1143 de soldați, din care 984 eroi necunoscuți și nu sunt doar români, sunt militari unguri, italieni, germani, sârbi, austrieci, ruși căzuți la datorie. Indiferent în ce direcție a frontului au fost, orice creștin merită o cruce și asta este expresia acestui cimitir militar în care România au tratat cu respect orice militar. Din păcate, extremiști unguri au ținut să învelească crucile militarilor români, cele 52 de cruci, ceea ce spun încă o dată că arată primitivism„, a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Fostul președinte a adăugat că își dorește ca „primitivii” care au învelit crucile militarilor români în saci negri de plastic să răspundă în fața legii pentru profanare.

Mi-aș dori ca acești primitivi care au învelit crucile soldaților români să răspundă în fața legii pentru profanare. Povestea cu să analizăm, să vedem dacă este pe pământ din Harghita, dacă este pe teritoriul Bacăului este o poveste artificială care nu justifică sub nicio formă profanarea crucilor mormintelor soldaților români căzuți la datorie în Primul sau Al Doilea Război Mondial „, a afirmat Traian Băsescu.

Poliţiştii băcăuani au declanşat, vineri, o anchetă pentru identificarea persoanelor care au acoperit cu saci negri de plastic toate cele 52 de cruci ale eroilor români, dar şi monumentul din Cimitirul Internaţional Valea Uzului, în cazul căruia UDMR a cerut intervenţia premierului Dăncilă.

Consiliul Regional al Aleșilor Locali din Ținutul Secuiesc a transmis, vineri, că se delimitează de acțiunea de acoperire cu saci negri a crucilor din Cimitirul Internațional Valea Uzului și de persoanele participante, considerând că a fost vorba despre o provocare care a avut ca scop discreditarea maghiarilor.

2 răspunsuri

  1. Asa e Basescu , au intrecut masura nesimtirii – iredentistii ar trebui aruncati peste granita si interzisi in Romania !

  2. Interdictie de a mai intra vreodata in Romania.
    Asta ar trebui sa primeasca fiecare udemerist care incita la violenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri