Caută
Close this search box.

Traian Băsescu va vota „Da” la referendum

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că va merge la referendum şi va vota „Da”, adăugând că, în cazul unui eşec, unii vor considera că au primit legitimitate să facă „zob” legile justiţiei.

Traian Băsescu a spus, vineri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că va merge la referendumul din 26 mai şi că va vota „Da”, chiar dacă are unele rezerve în privinţa întrebărilor de pe buletinul de vot.

„Imaginaţi-vă ce ar însemna să se rateze referendumul sau să se voteze «Nu». Motivul nu este pentru a spune «Da» la întrebări, pentru că le-am criticat încă de când au fost puse. Motivul este legat de efecte, dacă acest referendum nu va întruni cvorumul. Imaginaţi-vă câtă legitimitate vor considera unii că au primit ca să facă zob legile justiţiei şi codurile penale, prin ordonanţe de urgenţă, cum vor vrea. Eu spun asta în condiţiile în care sunt un politician care a avut curaj ca pe vâlvătaia din stradă să spună: uitaţi-vă puţin la legile justiţiei, că pe marea majoritate a modificărilor sunt corecte. Dar n-aş vrea să riscăm”, a afirmat Traian Băsescu, potrivit News.ro.

El a precizat că preşedintele Klaus Iohannis are meritul că „a ţinut direcţia către Bruxelles şi că a acoperit oscilaţiile PSD-ului în abordarea pe care a avut-o”.

„Nu ne-a pus, ca ţară, sub semnul întrebării. În concluzie, de grija efectului contrar, votez”, a mai spus fostul şef al statului.

Un răspuns

  1. Sa…traiasca ! Macar pana-l aresteaza ! Pt …toate cele facute ori nefacute in cei 10 ani in care-a macelarit Romania ! Sictir !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri