Caută
Close this search box.

Trump: Nu cred că este nevoie de trupe americane suplimentare în Orientul Mijlociu

trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că nu consideră că suplimentarea trupelor americane din regiunea Orientului Mijlociu este necesară pentru a contracara acţiunile Iranului, potrivit Reuters.

„Nu cred că vom avea nevoie (de trupe suplimentare, n.r.). Chiar nu cred. În mod cert aş trimite trupe dacă ar fi nevoie”, a declarat liderul de la Casa Albă, care a adăugat că, în cazul în care situaţia o va impune, va decide suplimentarea forţelor americane din regiune „cu oricât va fi nevoie”.

Declaraţia lui Donald Trump, care a depus eforturi de-a lungul mandatului său pentru a reduce numărul militarilor americani detaşaţi în străinătate, vine după ce Secretarul interimar al Apărării din SUA, Patrick Shanahan, a confirmat joi că Pentagonul analizează posibilitatea suplimentării efectivelor militare în Orientul Mijlociu. „Ne gândim în felul următor: sunt lucruri pe care le putem face pentru a îmbunătăţi securitatea forţelor americane în Orientul Mijlociu? Soluţia ar putea implica trimiterea de trupe suplimentare”, a declarat acesta.

Secretarul de Stat Mike Pompeo a declarat că preşedintele Donald Trump evaluează „zilnic” capabilităţile militare din Orientul Mijlociu. „Evaluăm riscurile, asigurându-ne că avem forţele adecvate”, a declarat Mike Pompeo la postul Fox News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri